2014-06-11 2604 浏览
中午三百中就可以任食(12点﹣2点,指定menu),有服务,有靓景,呢度真系几推介. 汤:老上海腌笃鲜不油,清得黎又好香猪肉汤味,有火腿,咸肉,百页,小棠菜.不错!前菜:青瓜卷,盐水鸭青瓜卷食完encore左3次,一片青瓜中间裹住小小姜和小小红卜白,甜酸爽口好清新!盐水鸭不过不失.点心:素饺皮不太厚,不过不失,但系如果馅料再小油D就好.点心:素菜包,海鲜饺,小笼包素菜包其实似梅菜包多D,梅菜加左小小猪肉,甜梅菜馅,包方面不厚.友人大爱此包,但系我觉得有皮有小小痴牙. 主食:鲍鱼鸡粥呢个粥系无米煮成的粥. 用上蛋白加鸡汤同生粉水煮的,似羹多过粥.食左小小停了. 主食:青菜烩面呢个面好食!面烩得好林所以汤会系厚身小小. 汤头好清(有D似老上海腌笃鲜既汤),加上青菜粒,又够热.属清淡食物,呢个好味,无论爱唔爱清淡既人士应该都会爱上甜品:桂花糕,红枣糕,绿豆糕,煎堆三种糕之中,桂花糕比较甜,最淡味既系红枣糕.呢三只既口感都唔同⋯⋯桂花糕爽口(可能是用大菜粉整成)红枣糕烟un(可能是用木薯粉之类整),绿豆就似绿豆蓉. 煎堆入面有奶皇,上面有小小燕窝. 我冇试呢个. 估唔到ICC有个价钱合理既选择
老上海腌笃鲜
汤:老上海腌笃鲜
青瓜卷,盐水鸭,
前菜:青瓜卷,盐水鸭
盐水鸭不过不失.
点心:素饺
皮不太厚,不过不失,但系如果馅料再小油D就好.
海鲜饺,小笼包,素菜包
点心:素菜包,海鲜饺,小笼包
友人大爱此包,但系我觉得有皮有小小痴牙.
鲍鱼鸡丝粥
主食:鲍鱼鸡粥
呢个粥系无米煮成的粥.
用上蛋白加鸡汤同生粉水煮的,似羹多过粥.
食左小小停了.
青菜烩面
主食:青菜烩面
呢个面好食!
面烩得好林所以汤会系厚身小小.
汤头好清(有D似老上海腌笃鲜既汤),加上青菜粒,又够热.
属清淡食物,呢个好味,无论爱唔爱清淡既人士应该都会爱上
甜品:桂花糕,红枣糕,绿豆糕,煎堆
三种糕之中,桂花糕比较甜,最淡味既系红枣糕.
呢三只既口感都唔同⋯⋯
桂花糕爽口(可能是用大菜粉整成)
红枣糕烟un(可能是用木薯粉之类整),
绿豆就似绿豆蓉.
煎堆入面有奶皇,上面有小小燕窝. 我冇试呢个.

估唔到ICC有个价钱合理既选择.

2014-06-08
老上海腌笃鲜