2019-09-18
Vcity 進駐了不少新的餐廳,這間剛剛新開數天,見到日本料理就忍不住想快快去試,人很多,在App取票後慢慢行住街等位食飯。一入座,店員溫馨提醒新開業暫時只可以收現金及出餐時間可能等得比較耐,入座後第一件事望望銀包有幾多現金先,哈哈。一打開Menu好多選擇呀,全部都心心眼,每款都好想試呀!三心兩意下,我們決定叫人気No. 1 & No. 2!人気No. 1 – 当店名物豚丼 $72醬汁非常出色,配上日本米真係不得了,食到一粒米不留!而豚肉果然是人気No. 1呢,肉質柔軟又入味。人気No. 2 – 宮崎牛プレミアム重 $159 配上炒菇和蔥花,和牛薄薄的,不會油膩,日本米配上日式燒肉醬汁,好好味!!! 仲叫咗一份小食,由於本人大愛日式炸雞,又是店長おすすめ,無理由唔叫份 南蠻炸沖繩雞 呢!哈哈哈,最愛呢款Tartar sauce的炸雞,好想叫多份呀,不過已經好飽了。價格相對高,但可以間唔中來一次,下次再試其他款式。
人気No. 1 – 当店名物豚丼 $72
人気No. 2 – 宮崎牛プレミアム重 $159
價格相對高,但可以間唔中來一次,下次再試其他款式。