2021-12-29
經常同老公周圍覓食食好西佢又係朱古力控,平時屋企都常備Godiva,梗係要帶佢去食啦~♥️*前方高能➡️可以直接睇服務&食物*///1️⃣環境:平日下午去只有兩三枱客人,環境清淨,頂上的植物牆為整個空間添上不少生氣,清新舒適。2️⃣服務:staff都有幾個,同當日枱數目應該係1:1 or up,但仍然會出現舉手無人理,態度唔好嘅問題。 一、佢任杯雪糕嘅雪糕機係無人企係個到嘅,有啲食客都係自己裝,甘我第1杯就係一個staff主動問我幫我裝,但裝得半個cone同埋勁醜樣。甘我食完再去裝第2杯,自己岩岩一裝就被一個staff喝話叫我比佢幫我裝,真係大聲喝我... 嚇死... 要幫我裝點解你唔一早企係雪糕機隔離 二、最搞笑係佢成個tea上漏左一個鹹點比我,仲要係有魚子醬個個,仲要係我哋自己食曬完連黑膠碟都收走埋,我哋碌碌下post自己發現同佢地講,跟住佢地就直接用白色麵包碟上返個個鹹點...咩表示都無...痴線架🥲🥲🥲🥲3️⃣食物: - 賣相出色,成個presentation十分值得欣賞,黑膠唱片形式擺盤好有創意,打卡都好靚! - 鹹點:味道可以,三文治很一般,但鹹點於
*前方高能➡️可以直接睇服務&食物*
///
Godiva 下午茶
3️⃣食物:
- 鹹點:味道可以,三文治很一般,但鹹點於整個tea中未能平衝到朱古力的甜和黏膩感
- 甜點:出色地運用朱古力做唔到既甜品,夠滑夠濃,但期望更多味道上既碰撞,例如:朱古力+香橙/+紅莓都係一啲整朱古力甜品嘅經典組合,唔洗下下得朱古力mix朱古力
- 最正係雪糕任裝但冬天基本上都係食到半杯/一杯🤣
結論:
1️⃣不是一個出色嘅下午茶,除非你係朱古力怪獸(老公都覺有啲漏)就可以一試~
2️⃣HOTEL ICON服務質素真心差,第一次見到一間5星酒店係甘樣做野,一樣價錢一係係揀半島系列嘅下午茶