2023-10-22
聽聞開左新嘅素食餐廳🤩梗係要同媽媽一齊去支持下💪🏻,位於尖沙咀地帶,非常方便,地鐵站行幾分鐘就到,一入到去係我好鍾意嘅Tiffany Blue,大玻璃透光窗,環境舒適🥰!🍣 素食三文魚拼盤 $68一個星球形狀嘅碗放着三文魚,然後再自己加水冒出煙霞,呢道菜真係好打卡able🤩拼盤有三文魚片同埋鮑魚片, 其實佢哋都係用蒟蒻造成,質感爽口味道鮮甜!🥢 魚肉燒賣ꫛꫀꪝ $48 廚師推介,我覺得呢個一定要試,因為係我食過咁多隻素燒賣之中覺得最好味嘅😋!佢哋話係新出嘅燒賣,素燒賣我都食過好多唔同牌子,呢隻係廚師獨有炮製出來,有咬口,燒賣質感唔會太鬆散,又唔會太實淨,剛剛好,而且味道一流,推介‼️🥗 羅馬紫菜沙律卷 $128唔好以為佢係一個平平無奇嘅沙律卷,原來佢係用生菜包住紫菜、蟹柳同埋炸咗嘅金菇,咬口香脆,有豐富嘅層次感,好味吖!🍜 四川擔擔麵 $68花生加麻醬,少許微辣感好惹味,麵質爽口彈牙,唔會好林,滿意👍🏻🥣 椰汁雪耳無花果燉湯 $48呢個湯不得了,椰子味濃郁,雪耳潤肺,無花果潤喉,成個湯好濃郁,好足料,飲完都覺得充滿滋潤感!🫖 桂圓南棗茶 $48我想講呢個茶又係非常推介,非常足料,好抵飲,
🍣 素食三文魚拼盤 $68
🥢 魚肉燒賣ꫛꫀꪝ $48
🥗 羅馬紫菜沙律卷 $128
🍜 四川擔擔麵 $68
🥣 椰汁雪耳無花果燉湯 $48
🫖 桂圓南棗茶 $48
我想講呢個茶又係非常推介,非常足料,好抵飲,好香濃,桂圓南棗加杞子無限加熱水都仲超級夠味,我同媽咪直頭食埋佢啲桂圓同南棗🤣
呢餐午餐好豐富,無論嘢食、價錢、環境,都性價比高,我同媽咪都非常滿意,下次要帶埋朋友或者一家人嚟再試其他款式先得🥰 Happy Day💕