今日想食甜品下午茶,最后决定去咗食城中最好食既日式梳乎厘班戟之一FLIPPER'S。周六6点到可以直入,幸运地霸到最入既一张圆枱坐。今日餐牌只系见到一张4款甜班戟同饮品。期间限定变咗唔太吸引既Halloween班戟,今日只好食两款长期喺餐牌既经典口味。榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $139班戟一客三件大大件,其实比好多地方都抵食。可惜既系,明明都无客,我地等咗超过半个钟先有得食。而且出菜位见到出咗班戟好耐都无人拎黎,最后我地忍唔住叫服务员拎黎先上。黎到隐约闻到蛋香,不过快手影两张相之后即食就冻哂,完全唔好食,哂左成份班戟,简直非常失望,空气感大打折扣。班戟上面洒上少少糖霜,不过唔会太甜。班戟上面加左两种啡色既榛子酱同朱古力酱,伴有焦糖香蕉半条同碎果仁。配料无乜榛子味,主要系朱古力味。果仁碎既榛子味都好弱。绿茶红豆班戟 $129好耐无食呢款绿茶红豆班戟。可惜班戟一样都系冻既。配料就变左红豆蓉,绿茶忌廉同绿茶浆,仲洒上绿茶味嘅碎碎,北海道奶油好滑。同上次唔同,今次居然有一细兜自家制天然枫糖浆,够酱送班戟食。个人觉得呢款好味啲。绿茶嘅少少苦配甜甜嘅红豆蓉永远都系绝配。总括而言,请餐厅认真留意下员工

榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $139
榛子朱古力焦糖香蕉班戟

榛子朱古力焦糖香蕉班戟

绿茶红豆班戟

绿茶红豆班戟 $129
绿茶红豆班戟

总括而言,请餐厅认真留意下员工处理食物质素既态度,冻班戟同热班戟质素真系差天共地。
2022-10-29