夜晚去咗Flipper's食甜品,星期二8点后到唔洗等位。呢度嘅班戟系日式梳乎厘班戟,用来自日本嘅鸡蛋及牛奶,再低温烘焙而成。班戟好少选择,得四甜两咸,仲有一款定期转款时令甜班戟,另外都有三文治同全日早餐。有位之后就先去收银俾钱,拎左个数字牌之后,服务员会将食物送上。焦糖海盐山核桃班戟 $139呢款焦糖海盐山核桃班戟就系时令款式,新野一定试试先。班戟一客三件大大件。首先班戟蛋味好香,空气感真系好高,所以一阵风咁,食完唔会太饱,但系口感好特别,好似入口即融。班戟个皮有少少厚身有啲似法式薄饼,外少厚而内空气度高,带黎唔同口感。班戟上面洒上少少糖霜,不过唔会太甜。餐厅特别请你用两只叉去食,先可以保持空气质感 。班戟上面加上焦糖海盐酱,中间有忌廉同一细球云呢拿雪糕,最后洒上用焦糖炒香既山核桃同糖霜。呢个焦糖海盐酱真系唔错,甜中带少咸。而焦糖炒过核桃又脆又甜,可以加添口感。仲有雪糕添,雪糕配班戟更好食,又冻又暖。榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $139呢款榛子朱古力焦糖香蕉班戟口味我地第一次食。呢碟班戟系最热上枱,所以最好食。上面加左两种啡色既榛子酱同朱古力酱,伴有焦糖香蕉半条同碎果仁。配料方面有d失望

焦糖海盐山核桃班戟 $139
榛子朱古力焦糖香蕉班戟
榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $139
榛子朱古力焦糖香蕉班戟
呢款榛子朱古力焦糖香蕉班戟口味我地第一次食。呢碟班戟系最热上枱,所以最好食。上面加左两种啡色既榛子酱同朱古力酱,伴有焦糖香蕉半条同碎果仁。配料方面有d失望,因为无乜榛子味,主要系朱古力味。果仁碎既榛子味都好弱。
士多啤梨蓝莓香蕉班戟
士多啤梨蓝莓香蕉班戟 $129
士多啤梨蓝莓香蕉班戟

呢款士多啤梨蓝莓香蕉班戟之前我地都食过几次。水果配料有三片香蕉,几粒蓝莓同几片士多啤梨,个人觉得麻麻,士多啤梨好酸。不过小朋友钟意鲜果,只好叫呢款。

今次食咗3款口味,个人最钟意新口味焦糖海盐山核桃班戟,不过呢度都系卖本身多过配料,配料无特别。班戟制作时间好长,大部份时间都系等。今次我地一行3人霸到入面既一张圆形枱,合照好d,可能客人唔算多,今晚服务算及格。
2022-08-30