2020-09-24 117 浏览
觀塘係一個收埋好多好野嘅好地方,因為呢度工廠區,有好多打工仔都要食野,所以呢度特別多唔錯嘅餐廳,而且性價比又高。今次黎到呢間黃色西餐廳!工廠區餐廳好多都有一個特點 就係大!呢度真係好多位,但又坐得滿,犀利!好彩今次有訂定位~餐牌第一張,就係時代抗翼希望香港人快啲渡過難關,有真正開心自由嘅生活。時代抗翼,當然要支持,我地叫左個黃到金雞翼。真係好黃好金,咸蛋黃味好足夠,雞翼多肉汁又飽滿,好香好滿足。我地叫左兩個set,都包湯、沙律同餐茶。個湯應該係菠菜忌廉湯,比起平時嘅忌廉湯多咗層香味。沙律好得意,係有荔枝味嘅爆爆珠起入面,好清新開胃,第一次食!第一個set係羊架,五成熟。佢嘅肉一啲都唔韌,亦唔會食倒筋。呢個價錢仲要俾足三舊,唔會小氣,一定食得飽。佢最濃味係脂肪個位,成個口都會充滿羊味,好正!另外我就叫咗個自選Pasta,係大啡菇蒜香意大利飯。意大利飯做到粒粒分明,剛剛好熟所以彈口唔痴牙,而大啡菇都好濃菇菌味,整體係一個幾開胃同清新嘅味道~最後嘅餐茶都係認真之作,茶底夠濃,令成餐有個好好嘅收結。整體黎講,呢度食得好舒服,環境又唔錯,真係好岩同三五知己黎chillchill~

餐牌第一張,就係時代抗翼
希望香港人快啲渡過難關,有真正開心自由嘅生活。