2007-01-16
唔知係咪我篇食評太bitchy, 令我第一篇食評石沉大海。I'll try to type it in a less bitchy way.昨夜跟細佬妹看完電影, 細佬話想吃日本菜, 我又懶, 見到此食肆的宣傳易拉架, 便企圖一試。一入到去, 環境真麻麻, 很暗, 很窄, 感覺不舒服。我先去了洗手間, 旺角食肆洗手間多數在後巷, 環境有幾好可想而知。但我在其洗手盤上發現了米奇的排泄物, 令我對此店的衛生沒太大信心。叫了一碟牡丹蝦卷及一碟吉列炸蝦卷。前者有三文魚及牛油果作餡, 牡丹蝦就真係食左都唔覺有, 感覺好似被騙一樣。吉列炸蝦卷鋪上染了青色的蟹籽, 因為牡丹蝦吃不到蝦, 所以我特別留心此卷物, 結果是只吃到大大件炸粉, 蝦可能太小, 我留意不到。整體兩款卷物都不是我杯茶。那醬油的味精, 在我口內歷久不散。感覺很差。
那醬油的味精, 在我口內歷久不散。
感覺很差。