2022-02-19 180 浏览
Chef's Stage Kitchen (愉景新城) (荃湾)荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城1楼1056D&1058号舖同表姐去左荃湾既IKEA 睇家私,行到teatime 见有点饿,于是去左隔离嘅 愉景新城去揾野食食,见到有间工业风既餐厅,仲有半开放式既设计,环境好舒适,一睇名原来就系chef’s Stage Kitchen ! 听人讲系好好味!但一直都冇试过!今日就入去试下啦😋😋🥰🥰我地入到去员工真系超nice同有礼貌!虽然已经系tea time 时间, 但由于我地好饿,所以我地就叫左2sets Tea set, 分别有ROYALE DELUXE BREAKFAST 星级早餐 $108整个breakfast 除左有standard既香脆薯饼,、茄汁焗豆、仲有一d都唔干身但好有口感既烟肉同大块火腿,仲有好新鲜既车厘茄同埋我好钟意食既烤猪肉肠,仲有我表姐最钟意食既香甜栗米粒 。特别想赞下佢既egg royale ,真系好味!烟三文鱼配上半生熟蛋😋😋再加上包一齐食!真系好滋味呀!PAN-FRIED AUSTRALIAN RIB EYE SERVED WITH MIXED SALAD

PAN-FRIED AUSTRALIAN RIB EYE SERVED WITH MIXED SALAD, SWEET POTATO FRIES & GRAVY SAUCE 香煎澳洲肉眼扒 配杂菜沙律,甜薯条及烧汁 $138

佢既肉眼牛扒 ,真系好高质!😍😍而且仲好大块!依块肉眼扒我地叫咗五成熟,佢肉质好淋好嫩滑, 唔会干!而且好容易就切得开 ,唔多筋位,最重要系块扒又大又厚仲要好多肉汁,真系啖啖肉仲好Juicy添🥰🥰😋😋🤪🤪。整体都好好味!肉味够浓,真系就算唔点酱汁都冇问题!另外仲有伴菜同埋粗薯条,薯条仲炸得外脆内软,点埋茄汁真系一流!😍

仲有仲有!饮品方面,原来跟set叫奶茶、柠檬茶既饮品等等呢,仲可以无限添加嫁!!真系好抵食呀个tea!🥰🥰下次一定会再黎!