2019-10-14 1135 浏览
一直都知道lady m嘅earl grey千层蛋糕好出名,今次就特登去咗试一试。叫咗一个Earl Grey同一个checkers。先讲Earl Grey,外表真系好吸引到我,浅奶茶色嘅top,加上鸡蛋色嘅好多层糕皮叠埋一齐,令到我更加想快啲试。一入口,即刻就食到Earl Grey奶茶cream嘅味道,但唔会浓到令人反感,加上佢嘅千层蛋糕蛋味亦都好突出,真系不枉我嚟一试。另外亦都有叫到checkers,试完Earl Grey再试checkers,佢外面好厚嘅朱古力味道更加突出,虽然佢唔系千层蛋糕,但海棉蛋糕嘅水准亦都唔差!而且佢侧边睇棋盘咁嘅样亦都好吸睛。相比之下我竟然更加钟意食checkers! 可能系因为我钟意朱古力多过奶茶喇。但其实食完一个蛋糕都饱,有少少腻嘅感觉,可能要叫埋佢嘅饮品,感觉会好啲!

• Checkers