2019-10-22 584 浏览
Duck & Waffle🍳香港分店開業個多月一直人頭湧湧😆,想食嘅朋友記得Book位呀📞.香港分店裝潢感覺同倫敦本店🇬🇧差不多,最加分嘅當然係坐擁超級無敵大海景🤩,配翻杯靚酒🍷享受再好不過!Menu方面店方表示同倫敦本店相同,連廚師都喺當地受過訓練👨🏻‍🍳,務求原汁原味帶比大家👍🏻 我哋推介以下菜式👇🏻.【Duck & Waffle🐦】HKD 230餐廳同名菜式😎招牌菜點可以不吃呢!油封鴨腿肉質嫩且入口香😍輕易可品嚐到獨特嘅油香👍🏻 墊地嘅窩夫亦鬆軟,面頭還配上一隻煎鴨蛋🍳相當邪惡😈 用刀輕輕劃開蛋黃讓蛋汁流遍全碟,再沾上伴碟糖漿相當滋味!.【Foie Gras Creme Brûlée🍯】HKD 150必吃頭盤之一🤤 將鵝肝醬打造成焦糖燉蛋一樣😎將面頭嘅糖片輕輕敲碎,將鵝肝塗在麵包上,入口滿足到不行🤤仲比一般鵝肝醬額外多一份味道!.【Steak & Chips🐮】From HKD 335想叫翻個主菜嘅話 Steak and Chips會係不錯嘅選擇👨🏻‍🍳 店方提供不同級數嘅扒🥩,價錢由三百幾起跳~ 我地側選擇似中價嘅【USDA Grain Fed Rib Eye🐮】,Medium

【Duck & Waffle🐦】HKD 230
【Steak & Chips🐮】From HKD 335
想叫翻個主菜嘅話 Steak and Chips會係不錯嘅選擇👨🏻‍🍳 店方提供不同級數嘅扒🥩,價錢由三百幾起跳~ 我地側選擇似中價嘅【USDA Grain Fed Rib Eye🐮】,Medium Rare生熟剛好👍🏻 中價嘅扒比想像中嫩及濃,咬落仲有肉汁,不錯!
【Beef Tartare🐮】HKD 150
另一必吃頭盤🤤 Beef Tartare伴上蛋汁真係開胃到不得了!本身已經容易令人食唔停口😝加埋麵包及白酒🍾效果更佳!