2020-01-24
星期二上去食飯都滿座,可見Mini Friday都幾受歡迎,而且現場有live band,氣氛超好!溫泉蛋菠菜大啡菇擺碟精美有心思,大啡菇厚肉多汁,流淌著濃郁的溫泉蛋汁,配埋菠菜多左一份鹹香滋味。可以$158選購DIY Pasta,包沙律、餐湯、自選意粉及餐飲,另一驚喜係加$1換一份Tiramisu。我地揀左黑松露忌廉汁煙肉扁意粉,黑松露醬毫不吝嗇,松露配忌廉更加香氣撲鼻,每條扁意粉沾滿醬汁,口感軟硬適中,雖然感覺有d漏,但好味到你會完成曬成碟意粉。再黎火焰脆燒德國咸豬手,上枱後店員先會幫豬手點火,每次睇到呢類表演都有種莫名奇妙的興奮,特別雀躍。火焰豬手外皮做到又脆又煙韌,肥瘦適中,中間仲有好多骨膠原,豬手都幾嫩滑,鹹香惹味,佐以酸菜、Honey Mustard,開胃可口。最後送上用$1加購的Tiramisu,絕不是馬虎之作,濃厚的奶油香,口感冰冰涼涼,食得過癮。