2020-02-17
今日相約了朋友係D2 Place 買手作做生日禮物。見依間嘢D 食物幾吸引,價錢又唔太貴,決定試一試😌。由於時間較早,出面又落雨,所以唔係太多人。餐廳設計以簡約為主,D座椅坐落都幾舒服😊。睇翻MENU 都有唔少的選擇,亦都有好多種醬可以配搭,仲可以追加多半份食物,或者可升級成套餐添。店員哥哥仲好好俾我地試下唔同嘅食物,睇下邊款岩口味😗。最後我哋揀咗夏威夷四重奏配海苔飯(追加蒜辣八爪魚)同薑汁松阪豬配海苔飯(追加經典三文魚),其中一個升級左做套餐,多個溫泉蛋🐣,昆布湯同甜品可以食。薑汁松阪豬配海苔飯松阪豬味道香濃🐷,煮到外層脆口而入面鬆軟,好好味。另外,追加左經典三文魚,三文魚食落好新鮮,好肥美。配菜亦包羅萬有,蕃茄仔🍅,四季豆,毛豆,秋葵,炸豆腐,南瓜,中華沙律樣樣都有D,全部都好新鮮😁,份量適中,配埋和風醬汁撈飯,口感豐富又健康👍👍。 夏威夷四重奏配海苔飯有四款主食,包括辣味三文魚,經典吞拿魚,泰式酸辣大蝦🍤,牛油果🥑,我地仲追加左蒜辣八爪魚🐙。配菜方面有中華沙律,青瓜🥒,三色椒,菠蘿粒🍍等等。三文魚好鮮美,加左少少辣好惹美。牛油果亦香濃,吞拿魚都唔錯,一D都唔腥。至於大蝦亦好彈牙,
見依間嘢D 食物幾吸引,價錢又唔太貴,決定試一試😌。
店員哥哥仲好好俾我地試下唔同嘅食物,睇下邊款岩口味😗。
薑汁松阪豬配海苔飯
夏威夷四重奏配海苔飯
有四款主食,包括辣味三文魚,經典吞拿魚,泰式酸辣大蝦🍤,牛油果🥑,我地仲追加左蒜辣八爪魚🐙。配菜方面有中華沙律,青瓜🥒,三色椒,菠蘿粒🍍等等。三文魚好鮮美,加左少少辣好惹美。牛油果亦香濃,吞拿魚都唔錯,一D都唔腥。至於大蝦亦好彈牙,酸酸辣辣好開胃,八爪魚都OK,幾好幾好。
食到一半時,我地加左溫泉蛋係飯到撈黎食,溫泉蛋煮到恰到好處,蛋味香濃,係幾好嘅選擇😋。
甜品方面是橙味布甸,依個都好正呀,有清清嘅香橙味,味道又唔會太甜。
係門口仲有D橙味水可以倒黎飲,免費的飲品選擇。