2022-08-02
同個朋友好耐冇見約食飯 沙田揸車去元朗屯門遊車河 玩咗半日,我哋將架車泊咗喺屯門v City 朋友話屯門開咗間流水蝦放題,有興趣想試下 我哋就即刻上openrice搵地址, 跟google行過嚟,七點半過到嚟,好彩唔使等位 佢哋新開張但係都幾多人食,我見差唔多坐滿曬人,如果遲啲黎就可能要等位 坐低都好方便,旁邊已經有一個大嘅玻璃缸,裏面已經好多蝦游黎游去 職員都好親切問我哋有冇食過,佢都簡單介紹夾蝦程序,首先拎個桶裝滿冰同埋水,之後就夾啲蝦落去凍暈就可以開始燒 出面都分門別類,有一排雪櫃放野飲,任君選擇都非常豐富 跟住有前菜冷盤,仲有熟嘅小食 再行前少少就有好多海鮮,有生蠔,扇貝,鮑魚,青口蜆.....….......... 最入面就係蔬菜,串燒雞軟骨雞腎,雞翼丸類,仲有好多款肉類任君選擇,最後仲有雪糕同糖水 仲會不定時會refill 除此之外每枱都會送鰻魚同埋靚牛肉 我哋初嘗夾蝦嘅新體驗,啲蝦非常生猛同新鮮我哋諗住夾啲蝦,佢哋即刻彈走,經過不斷的嘗試,最後掌握咗個技巧,夾到啲蝦放落冰水裏面 點知第二個挑戰又黎,啲蝦放落冰水,仲識得不停掙扎,你仲要將個夾放喺個桶面,防止隻蝦跳出嚟 啲非
沙田揸車去元朗屯門遊車河
玩咗半日,我哋將架車泊咗喺屯門v City
朋友話屯門開咗間流水蝦放題,有興趣想試下
我哋就即刻上openrice搵地址,
跟google行過嚟,七點半過到嚟,好彩唔使等位
出面都分門別類,有一排雪櫃放野飲,任君選擇都非常豐富
跟住有前菜冷盤,仲有熟嘅小食
仲會不定時會refill
除此之外每枱都會送鰻魚同埋靚牛肉
我哋初嘗夾蝦嘅新體驗,啲蝦非常生猛同新鮮
啲非常新鮮,仲要好多蝦膏,鍾意食蝦嘅朋友不能錯過