2008-08-07
睇左網友<一舊雲>的食評, 令我遙遠的記憶返回來。我早於07年已經black list左呢間店。理由係個老闆娘(我估係啦)真係好寸。在此食店初開張時, 睇左某本雜誌的介紹而去光顧。發現食物有水準, service又ok。因此我都介紹過呢間店俾我d朋友, 仲諗住以後有間"飯堂"啦...唔記得係第4定第5次幫襯, 我同幾個朋友去食。初初都唔錯架, 但食串燒時就發現太salty了。我見冇乜人, 咪同個男人講話d串燒好salty. 我地仲同佢講, 唔係要換, 而係想佢下次唔好咁重手o者。那時個男人都係話: 唔好意思ar咁. 跟住見佢入kitchen同個女人講o野。點知俾我地聽到個女人話: 我唔覺得係salty喎, 係咪佢地有問題? 好啦, 下次見個客人係女人咪輕手d law~ 我地覺得, 你可以唔同意我地o既味覺, 但你都唔好俾我聽到丫~ 我地食飯只係想d o野好食同環境開開心心o者。又唔係去搞事!o個次之後, 我一定唔會再去呢間o野。又唔係得你一間居酒屋~