黑門水產すいさん (Fashion Walk)

2023-05-28 57 浏览
銅鑼灣食街開咗間新嘅日本餐廳,裝修以木材為主,乾淨齊整,非常有日本風味。先來一杯玫瑰梅酒,梅酒內冰粒放了花,視覺提升👍🏻,梅酒自然更加美味🤭,來浜燒啦,首先係蟹味噌甲羅燒,燒之前望一望樣先,超靚,燒完夾梳打餅再配上熟蒜,太美味,反而係唔夠梳打餅🤣,蟹膏又腫又香😋。之後有赤鬼海老天反卷,咬落去蝦脆卜卜,不錯👍🏻。到海鮮茶碗蒸,超多料,就連大大隻鮑魚都有🤭,蛋吸收晒海鮮料,超甜超正👏🏻👏🏻。跟住這個誇張,極上大漁貝燒(元貝、蠔、蝦、魚子、牛油),隻元貝個殼好大隻先掂🤣,感覺真係超豐富,太吸引,新鮮海鮮真係無得輸👍🏻👍🏻。還有免治雞肉棒,濃濃的醬油配日本雞蛋,最緊要加左櫻花蝦,味道再提升😋😋。超滿足的一餐👍🏻👍🏻👍🏻。