2009-01-24 7 浏览
這間餐廳都好多人去, 昨晚3人去, 早上已經打去book位, 都要book9:30pm之後的位。禁岩我地又係9:30pm才可以去, 所以就book左9:30pm 3位。入到去氣分好好, 比較暗, 所以d野食個樣好好看都影唔到相, 太可惜。昨天3個人去食, 叫左超多野:1.厚燒玉子 (超好食):2.鹽燒牛舌 (好食, 不過得一串5塊)3.餃子 (超好食)4.帶子薄餅 (好好食)5.香味大根牛肉炒 (好食得來沒有太大的特別)6.泡菜豬肉石頭鍋飯 (一般)7.鹽燒黑豚肉 (好好食, 是廚師推介, 一串3件)8.厚燒蟹肉玉子 (好食, 不過因為有蟹肉的關係, 入面太多汁同水)9.蟹肉牛油果手卷 (好食得來沒有太大的特別)10. 咖哩雞肉冷素面 (好好食)最好食的是傳統厚燒玉子.....後來我們再叫左厚燒蟹肉玉子,,,,,我反而覺得冇傳統的好食...不過佢都係用新鮮蟹肉來做的, 因為入面食到一少少殼........薄餅, 有少少似蔥油餅, 質感好好, 加上帶子味道剛剛好, 不會太salty, 一面好

昨天3個人去食, 叫左超多野:
1.厚燒玉子 (超好食)
2.鹽燒牛舌 (好食, 不過得一串5塊)

3.餃子 (超好食)

4.帶子薄餅 (好好食)

5.香味大根牛肉炒 (好食得來沒有太大的特別)

6.泡菜豬肉石頭鍋飯 (一般)

7.鹽燒黑豚肉 (好好食, 是廚師推介, 一串3件)

9.蟹肉牛油果手卷 (好食得來沒有太大的特別)

10. 咖哩雞肉冷素面 (好好食)

薄餅, 有少少似蔥油餅, 質感好好, 加上帶子味道剛剛好, 不會太salty, 一面好像是煎得...所以底面的質感各有不同。我推介這個

一串串的肉食都好好食, 食完好想再食, 餃子都超好食。

咖哩雞肉冷素面的咖哩唔知點解係用泰式的咖哩, 雖然唔係日本咖哩, 不過都好好食。但可能佢係最後來的一個, 大家都飽到食唔落, 所以比上去好像不太吸引, 我下次去的時後, 會叫左這個先。

泡菜豬肉石頭鍋飯, 我下次一定不會叫, 連普通food court佢都比唔上, 飯係用好多辣椒油去煮, 飯好濕, 唔夠乾, 加上又冇飯焦,..總之唔多好食。

蟹肉牛油果手卷其實都好好食, 不過都係大家飽到頂心口時才來, 變得冇甘好食。

3個人食10碟野係好像誇張d^^, total:$57x, 每人$193
價錢都好ok

我下次都會再來, 推介是
1.厚燒玉子
2.餃子