餐厅: Cuisine Culture
资讯:

2023-11-13 61 浏览
Cuisine Culture地址: 中环兰桂坊德己立街12号业丰大厦2楼203号舖今日朋友带我去中环揾嘢食😆,估唔到俾我哋发掘到一间CP值极高嘅西餐厅~烧蜜糖柠檬芥末籽黑毛猪豚肉配香蒜薯仔🐷$238惊喜黑毛猪豚肉真系好肉质爽口弹牙🤩,入口软腍肉味浓肉味更浓,啖啖都好Juicy好有肉汁😚,再沾上用紫烧蜜糖柠檬芥末籽酱汁😍,甜甜地,唔单止中和咗猪扒啲油腻感仲将成个厚切猪扒味道层次再加升华,正👍。香蒜牛肝菌意粉🍝$138意粉唔会煮得太腍,啖啖都好有咬口,牛肝菌份量几多🤩,而且都几入味,再加上啲香蒜😏,成个都超香口,正😋。焗法式地道古也芝士洋葱汤🧅$78另一惊喜热辣辣洋葱汤,一上枱就闻到阵阵洋葱香味🤪,加上法式面包浸系汤入面😌。吸满洋葱汤汁,而且啖啖汤仲有啲芝士拉丝效果,正。法式焗蜗牛🐌$98作为其中一样厨师推介嘅菜式😏,当然识叫就会叫啦,蜗牛肉质软滑顺滑 juicy,加上啲牛油薯蓉和香草酱,真系好夹,好好好食,正😈。酥皮苹果批配雪糕🥧$78自家制新鲜出炉嘅苹果批,外脆内软牛油香味好重😚,加上一片片苹果干仲有少少爽口嘅感觉,而且唔系太甜添,再配上朱古力雪糕😎,好好好食,正😈#nicefood
Cuisine Culture
法式焗蜗牛🐌$98
酥皮苹果批配雪糕🥧$78
#nicefoodie中环

----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef  #hk #香港 #香港美食 #美食 #中环美食 #打卡  #中环 #香港口味  #隐世美食 #隐世小店 #半价优惠 #人气餐厅 #人气美食  #香港好去处 #西菜 #西餐