2020-03-17 98 浏览
今個星期係老公嘅生日週,順理成章約佢出去食飯😜通常我哋慶祝都會食自助餐,今次就揀左去 瀛豐放題料理專門店,因為見到朋友去完大力推介個生蠔同魚生😋一入去見到門口已經放晒消毒噴霧、搓手液俾客人用,都感覺良好同食得安心👍🏻落單係scan QR code方便簡單,而我梗係upgrade 左任食即開生蠔🦪,因為餓左好耐啦😋 生蠔超鮮甜,淨係加檸檬汁已經好好味,大隻過平時自助餐嗰啲,好肥美呀,呢個已經值回票價❣️跟住食海膽帶子,個帶子夾住海膽係咩玩法🤓帶子超厚身,分開個海膽食仲更加試到佢嘅鮮味,真係食到停唔到口,連食半打🥰重頭戲就係個刺身拼盤🍣每塊魚生都係厚切嘅,有三文魚腩、油甘魚、八爪魚、榮螺、希靈魚、鮑魚片等,個赤蝦刺身竟然大隻到不敢置信,真係長過我塊面!啖啖肉,好滿足呀!encore encore.....而老公order左壽司拼盤,佢啲飯團唔係好大舊,可以每樣試吓味。佢仲點左十幾款熱食,其中辣酒花螺好惹味、豉椒炒蜆、蒜蓉燒帶子、泰式燒蝦都Very good,其實啲熱食一啲都唔輸蝕👍🏻兩個鐘真係過得好充實,最後食支紅豆雪條做總結,替呢餐生日飯劃上完美句號💯

2020-03-09
庆祝纪念