2023-08-14
燒肉一直都係我同女朋友嘅 comfort food,有啲咩想要慶祝都一定係揀燒肉😋今次我就帶咗女朋友去尖沙咀嘅牛魔🥩日式燒肉就食得多,牛魔比較偏向韓式燒肉,睇menu都幾多韓國菜式🇰🇷蘋果木煙燻松露和牛他他和牛他他用玻璃樽裝住,蛋黃同配料另外用碟仔放,我哋可以按自己口味加入想要嘅配料分量,呢個諗法好貼心👍🏻玻璃樽一打開蘋果木同松露嘅味道直衝上鼻,真係聞到都流晒口水🤤和牛他他好新鮮,同蘋果嘅甜味好夾,加埋蛋黃嘅順滑真係無得頂!鳥肶肉醬油 (4本)鳥肶肉好大件,店員好細心咁叫我哋放喺旁邊燒無咁易燒燶🔥一份4件兩個人食分量啱啱好老饕澳洲M5/M6 和牛牛板腱(5枚)呢個和牛牛板腱係今次嘅highlight⭐️上枱嘅時候店員特登提醒我哋燒一邊就食得,本身有少少驚會唔會太生,食落先知原來咁樣先係最juicy嘅食法一咬落舊肉度啲肉汁噴晒出黎,成個口充滿住和牛嘅香味,真係有種去咗日本食燒肉嘅感覺💯香蔥薄切牛舌(7枚)牛舌係我個人favourite😎雖然話薄切但都有一定厚度,香蔥亦調得啱啱好,唔會死咸又可以增加口感,好味!野菜組合雖然係食燒肉但點都要食返啲菜扮下健康嘅😂呢度嘅野菜組合好特別,啲菜已經蒸熟
今次我就帶咗女朋友去尖沙咀嘅牛魔🥩
蘋果木煙燻松露和牛他他
鳥肶肉醬油 (4本)
鳥肶肉好大件,店員好細心咁叫我哋放喺旁邊燒無咁易燒燶🔥
一份4件兩個人食分量啱啱好
老饕澳洲M5/M6 和牛牛板腱(5枚)
呢個和牛牛板腱係今次嘅highlight⭐️
香蔥薄切牛舌(7枚)
牛舌係我個人favourite😎
野菜組合
雖然係食燒肉但點都要食返啲菜扮下健康嘅😂
呢度嘅野菜組合好特別,啲菜已經蒸熟咗,所以只要燒返個面脆身就食得,唔洗驚個面燶晒但入面根本未熟,又係一個貼心之選❤️
芝士吉列鳥肶肉飯卷
驚就咁食肉唔夠飽都以叫多咗個飯卷,一聽到又芝士又吉列就知邪惡啦😈
鳥肶肉一樣大大舊啖啖肉,吉列脆口得嚟又唔會吉口
成個組合都好協調,啱晒作為今餐嘅ending😆