2020-08-02
精緻意大利菜餐廳。見佢做緊早鳥優惠,Lunch set同主餐牌都有六折,味道同菜式既presentation仲吾錯😋~ Appetizer 分別有是日既椰菜花忌廉湯,以及甜粟米仔沙律。忌廉湯質感好好,非常creamy,但係胡椒落得太多,飲飲下都覺得幾辣。沙律方面,甜粟米仔既份量都幾慷慨,而且味道鮮甜。Main dish 叫左45°c慢煮三文魚伴煙燻茄子、溫熱醬及大頭菜。魚扒既份量十足,另外大頭菜都係一大驚喜!味道類似日本菜會出現既漬物,酸中帶鹹;薄片既形式呈現令層次感豐富😋。魚身非常鮮嫩;唯煙燻味有點重手左。整體黎講👍🏼!另外試左餐廳Signiture甜品(主餐牌)-原始森林(覆盆子朱古力Mousse)。莓果類既甜品幾時都係我既最愛,與朱古力配搭呢個組合仲可以中和翻朱古力既膩感添😋 造型亦都好精緻😍 佢既莓果果漿仲系流心既添。