2021-06-08
12:30嘅時候嚟到油麻地,想搵一間唔太多人又坐得舒服嘅西餐廳食午餐。結果見到呢間餐廳評價唔錯,所以決定嚟。位置方便,地鐵站出嚟行2分鐘就到。入到去,餐廳環境寬敞,好夠光,裝飾簡單優雅。頭盤係粟米湯同蒜蓉包。粟米湯幾多粟米,不過味道略淡同比較水。蒜蓉包做得唔錯,面包皮脆脆哋,好夠蒜蓉味。主菜係最滿意,亦都最有驚喜。成個西冷牛扒配薯菜餐只係$68,唔算貴,但質素幾好。個牛扒係五成熟,切開嘅時候入面仲帶紅色,唔會好硬咬唔開,肉質適中,而且都好好味。薯條唔會過軟,食嘅時候仲係熱,所以都唔錯。Lunch set送熱檸水或茶,凍檸茶就要加$6,感覺有啲貴。同埋因為係環保餐廳所以唔會主動提供飲管,如果你特登問佢都只係會比鐵飲管你,因為唔知佢洗得乾唔乾淨所以呢方面有啲扣分,但係因為杯嘢飲比較大杯如果唔用飲管會好難飲。最後想講吓服務態度,有位中年女士嘅侍應講嘢比較大聲同粗魯,好似好唔耐煩。食完飯大概一個鐘,想坐多陣佢都已經比張單俾我,叫我埋單。但明明當時餐廳仲有好多空位,冇人等緊位,飲完嘢抖一陣都唔得。但除咗佢之外其他嘅侍應都好好人,亦都好有禮貌。結論係呢間餐廳嘅嘢食值得推薦,但如果你要求服務好,咁呢
蒜蓉包做得唔錯,面包皮脆脆哋,好夠蒜蓉味。
結論係呢間餐廳嘅嘢食值得推薦,但如果你要求服務好,咁呢間餐廳就未必啱你啦。