2023-04-21 44 浏览
朋友介紹呢間位於兆萬十六樓嘅嘅任食火鍋,餐廳內部環境企理乾淨,座位闊落👍🏻主要係用qr code落單,自助區都有多款醬料、配料、飲品同甜品可以自己拎,連小籠包同章魚燒都有提供啲青口好大隻,我同朋友拎完又拎我哋揀咗沙嗲湯底同芫茜皮蛋湯底,前者好濃好香花生味;後者好足料,好多芫茜同皮蛋,味道清新加咗$50升級「牛食家」,啲牛睇樣都知正,雪花靚,油脂比例恰當;尤其係個手切封門柳,切得夠厚,牛味濃郁咁平嘅價錢可以無限追加咁差高質嘅牛肉,真係非常推薦,好值得加!另外重加$50升級咗鮑魚海鮮船,擺盤好靚,上檯嘅時候啲蝦重郁吓郁吓鮑魚都幾大隻,蟶子爽口彈牙,生蠔飽滿滑溜,全部海鮮都夠新鮮,又係好抵加好有驚喜。配料嘅選擇好多,私心推薦以下幾款:手切封門柳、嚴選牛肩胛平時去任食火鍋,最唔鍾意啲餐廳專登畀細份啲、揼波鐘噉,但壹火鍋就冇呢個問題喇。啲追加牛係一大碟噉上,老實大方。白鱔、脆脘片白鱔肥美爽口,脆脘片肉質結實脆口,兩款魚都冇咩骨,啱曬我呢啲懶人。墨魚鬚大大條,口感爽脆。最後想讚吓呢度嘅職員友善,經常主動加湯,上菜同收碟都快手,成個用餐體驗都好好。

啲青口好大隻,我同朋友拎完又拎

配料嘅選擇好多,私心推薦以下幾款:

手切封門柳、嚴選牛肩胛

白鱔、脆脘片

墨魚鬚
大大條,口感爽脆。