2025-05-12
今日喺九龍灣德福睇完戲之後發現隔離原來開咗一間 牧羊少年咖啡館🤣餐廳的設計風格現代而舒適,適合與朋友聚會或同屋企人或者情侶一齊嚟。店內的燈光柔和,氛圍輕鬆,讓人感到放鬆。🤣因為想試多啲嘅嘢嘅關係,所以我哋嗌咗個二人餐😆包咗一個前菜兩個主菜嘢飲同埋甜品魚湯輕炒西蘭花** - 湯底非常鮮美,西蘭花煮得岩岩好🧡保持了脆口的口感,搭配魚湯的鮮味,令人食唔停!俄式牛仔柳意大利粉** - 意大利粉的口感彈牙無overcook ☺️牛仔柳肉質嫩滑。配上香料的調味,整體味道平衡🙌🏼生薑味噌三黃雞** - 半隻雞的分量相當足夠,生薑和味噌的結合讓雞肉散發出獨特的香氣,雞肉鮮嫩多汁,搭配烤椰菜花同南瓜,增添了多層次的口感。呢個主菜簡直係集合咗蛋白質碳水化合物同埋蔬菜非常健康。😎而且日本南瓜甜味自然,口感滑順,作為配菜非常適合😛- **白桃烏龍茶❤️白桃的清香與烏龍茶的甘醇相得益彰,適合在餐後享用,解滯一流!- **蘋果蜜桃鮮打紅茶😍這款飲品清爽可口,少冰少甜的調整讓人感受到水果的自然甜味,十分開胃甜品方面我哋就加咗錢去升級咗做兩種唔同嘅甜品當中包括特濃半熟芝士撻☺️ - 芝士撻的外皮酥脆,內部的芝士餡料濃郁滑順
魚湯輕炒西蘭花**
俄式牛仔柳意大利粉**
生薑味噌三黃雞**
- **白桃烏龍茶
- **蘋果蜜桃鮮打紅茶
甜品方面我哋就加咗錢去升級咗做兩種唔同嘅甜品當中包括
特濃半熟芝士撻☺️
- 芝士撻的外皮酥脆,內部的芝士餡料濃郁滑順
仲有就係焙茶心太軟蛋糕配雪糕!🤩
焙茶味好濃,搭配雪糕,一凍一熱好正!