餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2019-11-20 44 浏览
係銅鑼灣附近shopping 完,男朋友話帶我去食新野😳😳印尼菜🇮🇩平時大家食東南亞餐廳,多數都係揀泰國菜,越南菜,或者新加坡菜等等⋯印尼菜就比較少人認識🤔🤔我都比較少食,有得食新野我梗係去馬啦🤪🤪老闆見我地係新手 ,好有耐性親切地介紹不同的菜式💕💕長進好多知識了!!📔本餐牌嘅款式多不勝數,早午晚三餐都做,有選擇困難症嘅人一定頭痕,唔知揀邊款先好😂😂💁🏻‍♀️印尼四大天王男朋友揀左食飯,話說呢度嘅米飯有三款咁多🤭🤭黃色:薑黃飯,綠色:斑蘭飯,白色:椰漿飯可以任意變換🤗🤗四大天王即係可以一次過試晒四個唔同嘅餸,岩晒心大心細嘅朋友🤩🤩第一次食斑蘭飯,味道都唔錯,少少甜甜地無草青味嘅😛😛💁🏻‍♀️原條魚花膠湯粉皮我就揀左食魚,一上枱俾條魚嚇親🤭🤭因為超大條🐟🐟🐟條魚十分高質,皮脆肉嫩,唔會過咸或無味,岩岩好,十分有驚喜👍🏼👍🏼之前食過泰國果啲魚,炸到過晒火,乾柴咁😑😑碗粉皮湯底精華十分濃郁,仲有大大塊花膠,岩晒需要補充骨膠原嘅朋友😍😍💁🏻‍♀️半打雞沙嗲好香碳燒味,就算唔蘸醬都好夠味😋😋💁🏻‍♀️椰汁冰🥥💁🏻‍♀️印尼咖啡涼粉冰兩杯都好濃味,份量十足‼️呢間印尼餐廳十分高質,價錢實惠,份量十足,非一般質

印尼菜就比較少人認識🤔🤔

我都比較少食,有得食新野我梗係去馬啦🤪🤪

💁🏻‍♀️印尼四大天王
可以任意變換🤗🤗
第一次食斑蘭飯,味道都唔錯,少少甜甜地無草青味嘅😛😛

💁🏻‍♀️原條魚花膠湯粉皮
我就揀左食魚,一上枱俾條魚嚇親🤭🤭因為超大條🐟🐟

之前食過泰國果啲魚,炸到過晒火,乾柴咁😑😑

💁🏻‍♀️半打雞沙嗲
好香碳燒味,就算唔蘸醬都好夠味😋😋

💁🏻‍♀️椰汁冰🥥
💁🏻‍♀️印尼咖啡涼粉冰
兩杯都好濃味,份量十足

‼️呢間印尼餐廳十分高質,價錢實惠,份量十足,非一般質素

回頭率💯💯💯