2024-03-16 103 浏览
同家姐慶祝生日,緊係搵間靚啲又坐得舒服既餐廳打卡啦,look ig,見到呢間喺洒店入面既日本料理幾靚喎,一於book黎試吓一入門口就好吸晴,似高級居洒屋,餐廳環境好闊落,有Omakase吧枱,仲有多間VIP房,最鍾意係佢嘅卡位牆身裝飾咗好多花花🌸同蝴蝶🦋非常適合一家人聚餐依家重有優惠凡惠顧紅酒、白酒、氣泡酒或清酒一枝,+$50就可以享用6隻時令生蠔🦪好吸引呀🤩✮Paesello Bianca $148呢款白酒嚟自意大利,入口微甜,有果香味🥂有埋冰桶,可以慢慢飲✮時令生蠔 $50size唔會太細隻,食落口感唔錯,新鮮有海水味,配上白酒perfect呀🫶🏻極上刺身盛(9點18切)有四款時令刺身,包括:三文魚、油甘魚、吞拿魚腩及牡丹蝦,另外以海膽再搭配四種刺身,包括:深海池魚、帆立貝、金目鯛及黑鯥魚,總共九款,款款都非常新鮮肥美,尤其是海膽非常新鮮,配搭紫菜同食,入口軟綿甘甜刺身拼盤內~海膽好creamy 刺身拼盤牡丹蝦頭~ 餐廳侍應主動問我哋需唔需要2 食炸出嚟脆卜卜我最喜歡的是大拖羅,超級肥美,入口即化,鮮甜無比烤焗羊架先煎後焗,又或經低溫慢煮,羊架非常juicy, 外表煎得很香, 內裡

✮Paesello Bianca $148

✮時令生蠔 $50

極上刺身盛(9點18切)

刺身拼盤內~海膽好creamy

我最喜歡的是大拖羅,超級肥美,入口即化,鮮甜無比

烤焗羊架

先煎後焗,又或經低溫慢煮,羊架非常juicy, 外表煎得很香, 內裡有豐富既肉汁, 食到羊既鮮味, 而且一d都唔羶, 羊既脂肪分佈亦很平均

松葉蟹肉明太子伴意粉

好鮮味充滿蛋香,面頭有唔少 深海紅蟹肉同埋飛魚子, 十分之鮮甜美味又creamy

🌟整體黎講,食物、環境、價錢都相當滿意
CP值爆燈🎉

@sasazuki_hk

📍笹月和洋料理 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道71號富豪九龍酒店1樓106-109號號舖

#笹月和洋料理 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #富豪九龍酒店 #酒店 #尖沙咀美食 #尖沙咀餐廳 #日本料理 #日式料理 #生蠔