2024-07-21 229 浏览
I recently had the opportunity to try the omakase menu at the 4-star hotel's sushi restaurant, and while the overall experience was okay, the sushi itself was only average, though still better than typical conveyor belt sushi. Within expectation. Priced at $298 plus 10% service charge, the omakase menu included 10 pieces of sushi, a salad, chawanmushi, a roll, soup, and dessert. The seafood, including the sashimi, was mostly sourced directly from Japan, which is a positive.However, the sushi, wh

However, the sushi, while fresh, lacked the exceptional quality and attention to detail. The rice was properly seasoned, but the fish itself did not stand out as particularly impressive or memorable.

The chawanmushi, roll, and soup were all competently prepared and complemented the sushi well. The service was not attentive, and the staff couldn’t provided useful information about the dishes.

The sushi, while better than conveyor belt sushi, was average. If you're looking for a solid sushi meal in a nice setting, this omakase offering could be worth considering. But for those seeking a truly exceptional, high-end sushi experience, you may want to look elsewhere.
2024-04-04
2024-07-14 228 浏览
富豪九龍酒店嘅日式料理餐廳由而家到8月31號做緊香港生蠔關注組優惠,只要即場打卡post上社交平台香港生蠔關注組就可以點選優惠套餐,個餐可揀選海膽或龍蝦刺身,同另外三款魚生同六隻生蠔。生蠔大大隻,龍蝦刺身鮮甜,CP值好高!最後仲加咗$50用龍蝦頭整咗個龍蝦粥,好香龍蝦味,食完凍嘢暖返個胃,好舒服啊🥰仲會再送一枝意大利白酒🍷P.S. 記得提前兩日打電話訂另外餐廳仲有其他串燒同魚生拼盤選擇,同朋友慶祝生日都係一個唔錯嘅選擇。枱之間唔算太近,餐廳唔會太嘈,好適合傾偈🙌🏻▪️生蠔谷友set $598▫️ 原隻龍蝦刺身x1隻▫️法國生蠔Louet Feisser N1 x6▫️真鯛 2片▫️間八2片▫️三文魚 2片▫️意大利白酒一支

P.S. 記得提前兩日打電話訂

▫️間八2片
▫️三文魚 2片
▫️意大利白酒一支
2024-06-06 337 浏览
5月中,男朋友生日,佢好鍾意食蠔,所以上網周圍八吓邊度啲蠔正。唔覺意睇到一間係九龍富豪酒店入邊嘅日本料理,仲見佢做緊優惠set,所以就同男朋友去試吓,點知....超級大驚喜,食才好新鮮,擺盤又靚,服務又好,最重要係CP值高。尖東地段,酒店入邊,店舖寬敞,交通方便。食過一次後,馬上約齊幾個女仔嚟返個閨蜜之夜。6月個優惠set更加優惠,就連朋友們都話估唔到尖東嘅酒店入邊有間咁有水準價錢又唔貴嘅日本餐廳。飲飽食醉,每人都係600蚊。又白酒,又生蠔,又龍蝦,又刺身,又壽司。一定會再幫襯❤️

尖東地段,酒店入邊,店舖寬敞,交通方便。

食過一次後,馬上約齊幾個女仔嚟返個閨蜜之夜。

飲飽食醉,每人都係600蚊。

又白酒,又生蠔,又龍蝦,又刺身,又壽司

一定會再幫襯❤️

2024-06-05
2024-06-02 283 浏览
之前去食左佢午市既 omakase $298 (15品)覺得性價比好高。。所以番去再試佢地既晚餐因為而家仲做緊晚市單點8折叫左佢地個刺身拼盤$798,好新鮮,好鮮甜櫻花蝦炸豆腐好香脆有我都好鍾意食既鵝肝多士,牛舌仲叫左佢地d西式少少既野,牛扒,生蠔,羊架樣樣都好正。。。今次安排左個卡位比我地。。圍住我地都係蝴蝶裝飾。。都唔錯個環境。其實係酒店入面個價錢算中等。。同cafe差唔多。。。。仲要而家有8折。真心覺得好抵。。餐牌仲有好多都咪試。。應該下次會再黎食。。
之前去食左佢午市既 omakase $298 (15品)
覺得性價比好高。。所以番去再試佢地既晚餐
因為而家仲做緊晚市單點8折
叫左佢地個刺身拼盤$798,好新鮮,好鮮甜
櫻花蝦炸豆腐好香脆
有我都好鍾意食既鵝肝多士,牛舌
仲叫左佢地d西式少少既野,牛扒,生蠔,羊架
樣樣都好正。。。
餐牌仲有好多都咪試。。應該下次會再黎食。。

2024-05-16 251 浏览
今次嚟到呢一間位於九龍富豪酒店入邊嘅日本餐廳食lunch set。 今次和同事一齊去食。 平日午餐時間唔算太多人,好快就可以入到去。 🥰 門口招待殷勤。 今次我揀咗9號餐照燒安格斯牛扒定食! 上菜嘅時候,盤上有沙律、麵豉湯、牛扒同埋白飯。 個牛扒燒得好好👍🏻 名不虛傳,點埋佢個汁一齊食更加正 ! 野飲方面,會有一杯餐飲加埋,熱飲同埋凍飲一樣跟埋餐。 熱飲杯個份量就比較少,如果想飲多啲嘅話,其實可以揀返凍飲,可以揀少冰。 (純粹個人意😀)

2024-05-11 167 浏览
今天是公司聚餐,和60位同事一起包場到尖沙咀這間酒店吃午餐。我們最多同事點了刺身定食 $208 左右(實際價錢請看餐牌) 點咗食牛扒的同事也盛讚好味 。 如果間時想同同事吃點高級午餐,可以來這裏吃日本菜。
四月過咗一半,長期喺一個低谷狀態,趁住今個週末,老公帶我出去買吓嘢,順便食咗個飯!✨生蠔半打生蠔唔算過分嘅大隻,但係質感creamy蠔身都算厚肉,只要叫任何一支白酒,另加$50就有半打生蠔真係超級高性價比(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)白酒入口感覺唔會太強烈,清淡中更帶出生蠔鮮味。✨鵝肝多士配無花果醬鵝肝多士嘅油潤並無滲落多士表皮,食落豐腴滋香,多士嘅薄脆亦都為菜式加添一份口感,無花果醬亦正好作為中和。✨海之辛甜蝦他他配薄片甜蝦他他黏糯鮮甜,珍貴嘅食材集於一身:拖羅、帶子、魚籽、黑魚子、配上薄片飲番啖酒正中下懷 。✨美國特級肉眼伴紫薯蓉份量可以話係相當之足夠,肉眼預先切好,肉味都幾濃,口感尚算淋身,可以點上特製醬汁或者配上烤蒜。配上紫薯蓉嘅配搭亦都係比較少見,欣賞薯蓉做得好香滑✨ 壽喜燒牛肉鍋薯片特別喜歡佢嘅湯底唔會太甜,配料份量合適,特別係面頭嗰隻溫泉蛋可以沾上牛肉一齊食,建議鍾意辛口感嘅朋友可以落埋七味粉。👍🏻👍🏻枱枱嘅空間感好足夠,私隱度高,亦都見到佢有包廂嘅房間(・ω・)ノ👍🏻👍🏻餐廳有一個每日優惠餐牌,大家切勿錯過。

✨生蠔半打

✨鵝肝多士配無花果醬

✨海之辛甜蝦他他配薄片

✨美國特級肉眼伴紫薯蓉

✨ 壽喜燒牛肉鍋

👍🏻👍🏻餐廳有一個每日優惠餐牌,大家切勿錯過。
2024-04-12 199 浏览
#星星之食評這是來到了一間日式料理,在富豪九龍酒店,想不到在酒店裏吃日本菜也會有優惠~一坐低已經送了一人一客生蠔,原來因為是星期三的special是送一客生蠔🦪即時覺得10分Lucky!😍然後點了香港生蠔關注組的專屬推廣優惠!選了一個谷友set 2 ,有法國生蠔louet feisser no.1 X 6日本原條象拔蚌仔 X 1真錭 🐠X 2油甘魚 X 2三文魚 X2⭐️:生蠔10分新鮮,大粒又包滿,入口有海水味!魚生真分厚切,好鮮味,食落質感滿滿!享受咁正嘅海鮮,配埋白酒就一流啦!店家貼心地送上意大利白酒一支,令幸福感再增!只要即場打卡post 上社交平台香港生蠔關注組,並選擇了谷友set 1 或 set 2 即可獲贈意大利白酒一支!🥂加埋哂,絕對係抵!🦑魷魚一夜干燒出來香口,又不會太乾,是老闆娘推薦!果然好吃!🍙蔥吞拿魚腩卷一啖咬落去,吞拿魚蓉融化在我的口腔裏,飯卷於是要選這個!🍣三文魚壽司熱愛三文魚壽司的我,一定會點這個。三文魚腩厚切,非常新鮮。🥩澳洲和牛烏冬想再滿足一點,就可以點多一個烏冬!和牛很大塊,肉質幼嫩,配上稻庭烏冬,好吃!📍笹月和洋料理 @sasazuki_hk 尖沙
#星星之食評

這是來到了一間日式料理,
在富豪九龍酒店,
想不到在酒店裏吃日本菜也會有優惠~

一坐低已經送了一人一客生蠔,
原來因為是星期三的special是送一客生蠔🦪
即時覺得10分Lucky!😍

然後點了香港生蠔關注組的專屬推廣優惠!
選了一個谷友set 2 ,有
法國生蠔louet feisser no.1 X 6
日本原條象拔蚌仔 X 1
真錭 🐠X 2
油甘魚 X 2
三文魚 X2
⭐️:生蠔10分新鮮,大粒又包滿,
入口有海水味!
魚生真分厚切,好鮮味,食落質感滿滿!
享受咁正嘅海鮮,配埋白酒就一流啦!
店家貼心地送上意大利白酒一支,
令幸福感再增!
加埋哂,絕對係抵!

🦑魷魚一夜干
燒出來香口,又不會太乾,是老闆娘推薦!
果然好吃!

🍙蔥吞拿魚腩卷
一啖咬落去,吞拿魚蓉融化在我的口腔裏,飯卷於是要選這個!

🍣三文魚壽司
熱愛三文魚壽司的我,一定會點這個。
三文魚腩厚切,非常新鮮。

🥩澳洲和牛烏冬
想再滿足一點,就可以點多一個烏冬!
和牛很大塊,肉質幼嫩,配上稻庭烏冬,好吃!

📍笹月和洋料理 @sasazuki_hk
尖沙咀麼地道71號富豪九龍酒店1樓106-109號號舖

#香港美食 #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #尖沙咀美食
用餐优惠
試食活動
2024-04-07 203 浏览
🎌👹笹月和洋料理🇯🇵今日乳豬得到可靠消息話有間相當出色既和洋料理,躲藏在尖東一間商場,所以決定去探個究竟~~👺👺🍜🍜乳豬一共叫左五道菜,當中包含就有香港生蠔關注組的專屬推廣優惠!!凡打卡post 上社交平台香港生蠔關注組,選擇谷友set 1 or 谷友set 2 即可獲贈意大利白酒一支!!🤩🤩乳豬熟大選擇左谷友set 2 作為主打,當中包含:法國生蠔louet feisser no.1 X 6日本原條象拔蚌仔 X 1真錭 🐠X 2油甘魚 X 2三文魚 X2先講生蠔相當新鮮,配上檸檬汁及豆瓣醬突顯出生蠔🦪原鮮味!!魚生們亦絕對新鮮,加上師傅厚切刀工,令人食到停唔到口!!魷魚🦑一夜干老闆娘話係本店名菜,咬落濃焦香既魷魚味,口感煙靱但唔難𡁻口,配上酒簡直一流!!蔥吞拿魚腩卷滿滿吞拿魚腩包在飯卷內,一口食落口腔內充滿吞拿魚香氣,好食👍👍三文魚壽司🍣壽司賣相精美,師傳刀工仔細,食落新鮮甜美,讓人好像去到日本親身品嘗和洋料理滋味🥩澳洲和牛烏冬最後配上主食作個總結,烏冬湯底鮮甜,賣相充滿和式味道,和牛大大塊幼嫩入即融,烏冬選上稻底烏冬滑溜且彈牙,滿分!!
🎌👹笹月和洋料理🇯🇵

乳豬熟大選擇左谷友set 2 作為主打,當中包含:

法國生蠔louet feisser no.1 X 6
日本原條象拔蚌仔 X 1
真錭 🐠X 2
油甘魚 X 2
三文魚 X2

先講生蠔相當新鮮,配上檸檬汁及豆瓣醬突顯出生蠔🦪原鮮味!!
魚生們亦絕對新鮮,加上師傅厚切刀工,令人食到停唔到口!!

魷魚🦑一夜干

蔥吞拿魚腩卷

三文魚壽司🍣

🥩澳洲和牛烏冬
2024-04-06 1129 浏览
Friend喺尖東返新工,lunch time嚟過呢間新餐廳食晏、覺得喺酒店嘅餐廳內呢間性價比算唔錯。佢慶祝順利過渡試用期約我嚟食晚飯暢飲。咁啱係星期一、龍蝦刺生做優惠3百幾就食到,兩個人點支白酒加生蠔,嗌埋主食小食等、埋單價錢唔算貴Lobster 1pc (Grill/Sashimi) 原隻龍蝦 (燒/刺生) > Monday優惠價高cp,龍蝦生新生猛睇住師傅片成刺生,肉質爽脆鮮甜,唔食生嘅原隻燒都得,下次可以回頭再戰Sous Vide Spanish Pork Loin Rack西班牙豬鞍慢煮 > 佢係慢煮所以肉嘅顏色保持粉嫩幾更咬口。我鍾意配菜嘅紫薯蓉幾香甜creamy、滑一滑。呢款星期日做優惠百零蚊咋Seared Wagyu Beef Rolls with Caviar & Sea Urchin火炙和牛海膽卷> 用咗赤醋飯已經有味,中間捲住和牛和蒜片、牛味okay配蒜香,上面放海膽和黑魚籽醬,呢set組合無得輸Goose Liver Toast with Fig Sauce鵝肝多士配無花果醬> 我哋兩個都係鵝肝擁躉,呢個味道幾酥香,配無花果醬汁食

Lobster 1pc (Grill/Sashimi)
原隻龍蝦 (燒/刺生)

鵝肝多士配無花果醬

> 我哋兩個都係鵝肝擁躉,呢個味道幾酥香,配無花果醬汁食無咁漏

Red/White Wine
紅/白酒

> 朋友偏好飲白酒,呢支果酸重幾啱配搭海鮮。今次加$50有6隻中碼生蠔,我哋食嘅係愛爾蘭生蠔,細細隻肉唔厚,爽口礦物味重、啱配白酒

生蠔
庆祝纪念
纪念日
生蠔
上星期放復活節假前夕,約左同事好好慶祝收爐☺️同事話想食日本野,最後我地搵左位於尖沙咀富豪九龍酒店既一間和洋料理用餐🫶🏼🩷🇯🇵餐廳以木色為主調,環境佈置融入日式風格,氣氛一流!座位方面都好夠寬敞,店員安排我地坐卡位,坐得好舒服又夠privacy,岩晒傾計👯‍♀️❤️最近餐廳推出優惠❤️‍🔥凡惠顧任何紅/白酒、汽泡酒或清酒一支,加$50 就可以享用時令生蠔6隻,太吸引了🤩我地都叫左支白酒嘆下生蠔🦪🍸🍾❥ 意大利白酒配生蠔揀左支意大利白酒Paesello🍾好fruity又容易入口😚好岩女仔飲用💕生蠔係中size,有啖啖海水味,鮮甜爽口!$50就有6隻生蠔好抵😂❥ 鵝肝多士配無花果醬共有4件,好脆口既多士做底,面頭放住厚身既鵝肝,鵝肝油脂甘香,食落入口即溶🥰鵝肝多士連無花果醬一齊食,岩岩好取得平衡,感覺唔會膩🤎❥ 壽喜燒牛肉鍋新鮮熱辣辣,壽喜燒汁好香口♨️牛肉肉質鮮嫩多汁,口感豐富,有濃郁既牛肉味😚我地叫左一碗米飯share,撈飯食超正!❥ 美國特級肉眼伴紫薯蓉推介~~份量十足既肉眼扒‼️叫左5成熟,煮得岩岩好肉質仲係好粉嫩,牛味香濃,咬落口多肉汁,好淋唔會韌🥰點埋醬汁味道更加豐富👏另外,仲配上炒雜菇、
上星期放復活節假前夕,約左同事好好慶祝收爐☺️

最近餐廳推出優惠❤️‍🔥

❥ 意大利白酒配生蠔

❥ 鵝肝多士配無花果醬

❥ 壽喜燒牛肉鍋

❥ 美國特級肉眼伴紫薯蓉
推介~~份量十足既肉眼扒‼️
另外,仲配上炒雜菇、雜菜同紫薯蓉💜紫薯蓉口感順滑,我地清晒😜
2024-03-25
2024-04-04 152 浏览
尖沙咀隠世高級日式料理今晚終於有時間出去食飯,餐廳位於富豪九龍酒店入面,門口裝修已經好有日本風味~入到去見到放滿酒,餐廳位置寬躺舒適,好適合聚會睇返餐牌款式選擇唔少,酒肴選擇多價錢也很大眾化~今晚我哋點咗:鵝肝多士配無花果醬鵝肝配多士一啲都唔膩,沾上無花果醬更加開胃!作為前菜非常推薦👍😍燒油甘魚鲛份量多,油甘魚外皮燒得香口啖啖肉😗 用來配酒一流~推薦鯛魚頭味噌鍋味噌湯味道鮮甜👍 配上大大個鯛魚頭加入大量蔬菜非常豐富🥬美國特級肉眼伴紫薯蓉🍠點的7成熟剛剛好,牛肉保留肉汁,口感有嚼勁,有適中的油脂口感更佳。仲有整個蒜頭可以增加層次🧄最後鍾意佢個特色配自家製紫薯蓉,好甜好健康今晚食得好開心,服務很友好
尖沙咀隠世高級日式料理
入到去見到放滿酒,餐廳位置寬躺舒適,好適合聚會

睇返餐牌款式選擇唔少,酒肴選擇多

價錢也很大眾化~

今晚我哋點咗:

燒油甘魚鲛
份量多,油甘魚外皮燒得香口啖啖肉😗
用來配酒一流~推薦

鯛魚頭味噌鍋
味噌湯味道鮮甜👍 配上大大個鯛魚頭加入大量蔬菜非常豐富🥬

美國特級肉眼伴紫薯蓉🍠
最後鍾意佢個特色配自家製紫薯蓉,好甜好健康

今晚食得好開心,服務很友好

最近新開業位於富豪九龍酒店·笹月和洋料理融合日式同西式烹調手法務求帶出耳目一新的和洋料理最近酒店更推出· 生蠔美酒優惠惠顧指定紅白酒· 即可加錢選配生蠔!ꕺPaesello Bianco Italy ($148)好易入口·果味濃香·飲落清爽同貝殼類菜餚相得益彰ꕺ時令生蠔(+$50)蠔肉飽滿鮮嫩·蠔味不算重·但勝在肥美新鮮ꕺ海之辛甜蝦他他配薄片($88)賣相擺盤矜貴· 甜蝦他他非常足料有甜鮮、帆立貝、吞拿魚·配上蟹籽同薄脆片每口都鮮味十足ꕺ壽喜燒牛肉鍋($208)香甜壽喜燒醬汁配上油香十足的牛肉是很難不好吃的組合!ꕺ西班牙豬鞍慢煮($288)豬鞍軟腍有咬口·慢煮後肉質更柔軟封煎後豬鞍粉嫩而富有肉汁·焦香部位更為香口
最近新開業
位於富豪九龍酒店·笹月和洋料理
融合日式同西式烹調手法
務求帶出耳目一新的和洋料理

最近酒店更推出· 生蠔美酒優惠
惠顧指定紅白酒· 即可加錢選配生蠔!
ꕺPaesello Bianco Italy ($148)
好易入口·果味濃香·飲落清爽
同貝殼類菜餚相得益彰

ꕺ時令生蠔(+$50)
蠔肉飽滿鮮嫩·蠔味不算重·但勝在肥美新鮮

ꕺ海之辛甜蝦他他配薄片($88)
賣相擺盤矜貴· 甜蝦他他非常足料
有甜鮮、帆立貝、吞拿魚·配上蟹籽同薄脆片
每口都鮮味十足

ꕺ壽喜燒牛肉鍋($208)
香甜壽喜燒醬汁配上油香十足的牛肉
是很難不好吃的組合!

ꕺ西班牙豬鞍慢煮($288)
豬鞍軟腍有咬口·慢煮後肉質更柔軟
封煎後豬鞍粉嫩而富有肉汁·焦香部位更為香口
2024-03-30 182 浏览
尖沙嘴|笹月和洋料理 .富豪九龍酒店內的和洋料理,環境超級寬敞舒適,以西日食物為主,同時有提供酒品配搭,走進來有吃有喝,極盡完美💞.現時餐廳有優惠, 也廷划算, 買酒加錢送生蠔🦪,點選紅酒, 白酒,汽泡酒,清酒等一支🍶加HKD50 可以吃到6隻生蠔, 質素也廷好,非常鮮味💞.店員非常好,聽到我喊肚餓,立即安排炸了一新碟薯條給我們😂 好香脆,送酒一流🤭.🥂𝙿𝚊𝚎𝚜𝚎𝚕𝚕𝚘 𝙱𝚒𝚊𝚗𝚌𝚘 (𝙸𝚝𝚊𝚕𝚢) 白酒白酒配生蠔🦪海鮮等非常適合,口感清爽,果味濃,微酸,悶熱天氣飲很不錯💞.🔺紐西蘭生蠔🦪這個優惠價來說非常超值,海水味濃,入口鮮味,非常新鮮爽口💞.🔺鵝肝多士配無花果醬鵝肝煎得焦香,入口油脂豐富,沾上拌碟無花果醬味道更提鮮💞.🔺海之幸甜蝦他他配薄片賣相吸晴,入口鮮味,以甜蝦他他混合其他鮮魚刺身,放上三文魚子,甘油,放上香脆多士面,又鮮又脆💞.🔺美國特級肉眼伴紫蓉肉眼以五成熟烹調,煎得剛剛好,肉質粉嫩軟腍,肉味濃郁💞.🔺免治雞肉棒免治雞肉混有雞軟骨,外層焦香,食時沾上蛋汁,味道更加豐富💞.🔺壽喜燒牛肉鍋鍋料頗為豐富,牛肉、豆腐、蒟蒻、冬菇、大蔥等,湯底微甜,拌有溫存蛋,老闆娘加配白飯給我們
尖沙嘴|笹月和洋料理
加HKD50 可以吃到6隻生蠔, 質素也廷好,非常鮮味💞
🥂𝙿𝚊𝚎𝚜𝚎𝚕𝚕𝚘 𝙱𝚒𝚊𝚗𝚌𝚘 (𝙸𝚝𝚊𝚕𝚢) 白酒
🔺紐西蘭生蠔🦪
這個優惠價來說非常超值,海水味濃,入口鮮味,非常新鮮爽口💞
🔺鵝肝多士配無花果醬
鵝肝煎得焦香,入口油脂豐富,沾上拌碟無花果醬味道更提鮮💞
🔺海之幸甜蝦他他配薄片
🔺美國特級肉眼伴紫蓉
肉眼以五成熟烹調,煎得剛剛好,肉質粉嫩軟腍,肉味濃郁💞
🔺免治雞肉棒
免治雞肉混有雞軟骨,外層焦香,食時沾上蛋汁,味道更加豐富💞
🔺壽喜燒牛肉鍋
鍋料頗為豐富,牛肉、豆腐、蒟蒻、冬菇、大蔥等,湯底微甜,拌有溫存蛋,老闆娘加配白飯給我們,加湯一齊吃味道一流💞
餐廳 : 笹月和洋料理
地址 : 尖沙咀麼地道71號富豪九龍酒店1樓106-109號號舖
2024-03-29
2024-03-29 73 浏览
尖沙咀富豪九龍酒店新開了:笹月和洋料理@sasazuki_hk 集齊日、西式理料 最近推廣→凡惠顧任何🍶紅酒/白酒/汽泡酒/清酒1枝加$50即可以優惠價享用時令生蠔6隻(中碼)同時每日更有不同限定優惠 真係抵食有驚喜⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🍾Paesello Biancof (Italy)餐廳內最便宜的紅酒或白酒🍸只需要$148換言之 不用$200就能嘆住酒食生蠔 CP值高選了意大利的白酒 入口芳香清新 配生蠔一流·🦪時令生蠔$50/ 6隻的生蠔 肉質薄身多汁 口感精緻帶有海洋氣味 鹹味適中且口感柔軟 很新鮮按喜好加入檸檬汁🍋或海鮮雞尾醬 鮮香提味·🪿鵝肝多士配無花果醬鵝肝煎至兩邊金黃色 做到外脆內嫩 入口即化
麵包切成與鵝肝一致的厚度烘脆🍞放上鵝肝淋上酸甜有序的無花果醬 最後以花瓣作點綴·🥩壽喜燒牛肉鍋材料豐富 有牛肉片 洋蔥 青蔥 蔬食 豆腐等與三大壽喜鍋靈魂:醬油 料理酒 味醂煮後甜甜的湯汁風味特別🍲加上顆溫泉蛋 完美!·🍖西班牙豬鞍慢煮與坊間不同 廚師會貼心把豬鞍切成薄片呈上豬鞍煎至金黃 灑上香料 肉質粉嫩 軟腍多汁配焦糖蘋果醬 好出色🍠伴碟紫薯蓉creamy
尖沙咀富豪九龍酒店新開了:笹月和洋料理
@sasazuki_hk 集齊日、西式理料 最近推廣
→凡惠顧任何🍶紅酒/白酒/汽泡酒/清酒1枝
加$50即可以優惠價享用時令生蠔6隻(中碼)
同時每日更有不同限定優惠 真係抵食有驚喜
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🍾Paesello Biancof (Italy)
餐廳內最便宜的紅酒或白酒🍸只需要$148
淋上酸甜有序的無花果醬 最後以花瓣作點綴
🥩壽喜燒牛肉鍋
材料豐富 有牛肉片 洋蔥 青蔥 蔬食 豆腐等
與三大壽喜鍋靈魂:醬油 料理酒 味醂煮後
甜甜的湯汁風味特別🍲加上顆溫泉蛋 完美!
🍖西班牙豬鞍慢煮
與坊間不同 廚師會貼心把豬鞍切成薄片呈上