2021-01-11 1479 浏览
以下5分為滿分✅🌲環境:🌕🌕🌕🌕🌖🌸服務:🌕🌕🌕🌕🌖🗑衛生:🌕🌕🌕🌕🌕😍美味:🌕🌕🌕🌕🌖🚦整體:🌕🌕🌕🌕🌖🤝推介度:🔥🔥🔥🔥🔥 (滿分)-尖沙咀呢條金巴利道出名係有好多唔同嘅韓國菜式,呢間西餐廳正正系呢一條街嘅點綴,係一間高質食生蠔嘅西餐廳! 佢嘅門口唔算突出,以高貴格調黑色為主調,入到去環境舒適優雅,枱同枱之間嘅距離足夠,亦都坐得好舒服,店員服務態度非常好,介紹菜式好清晰,係非常之推介嘅一間餐廳! -當然硬件上面優秀係唔足夠㗎,佢連食物都非常之好味,基本上我哋食嘅每一樣菜式都係好好味好鮮甜! -呢間舖頭個名叫做「蠔灣」顧名思義係主要食生蠔嘅餐廳,另外佢哋都設有都會服務,有派對想叫到會嘅朋友仔可以考慮吓佢哋啊! -首先係▶️▶️▶️ 生蠔🦪拼盤佢地生蠔款式非常多,大家可向店員詢問有何推介我們點了3款分別是honey point, Gillardeau及 Speciales lambert,krystale 店員非常細心介紹,由淡味嘅生蠔食到濃味既,基本上真係隻隻都非常新鮮,肉質鮮嫩彈牙,海水味非常足夠,真係極級鮮甜,優質生蠔!-🈶 餐湯佢哋嘅湯有粒粒嘅蘑菇肉,真材實料,非常香濃,熱
以下5分為滿分✅
🌲環境:🌕🌕🌕🌕🌖
🌸服務:🌕🌕🌕🌕🌖
🗑衛生:🌕🌕🌕🌕🌕
😍美味:🌕🌕🌕🌕🌖
🚦整體:🌕🌕🌕🌕🌖
🤝推介度:🔥🔥🔥🔥🔥 (滿分)
首先係▶️▶️▶️ 生蠔🦪拼盤
🈶 餐湯
佢哋嘅湯有粒粒嘅蘑菇肉,真材實料,非常香濃,熱辣辣新鮮,非常好
🉐半分天下薄餅
包括了松露什菌及巴馬火腿口味,啱晒想試唔同味道嘅客人,佢哋嘅Pizza係即叫即整,一上枱就已經聞到非常非常之香嘅黑松露味道,兩種味道各有千秋,佢哋個黑松露雜菌係適合素食人士唔,巴馬火腿亦都非常之好味,足料,個餅仔焗得十分之香脆,我下次再去佢哋餐廳我一定會叫佢哋嘅Pizza!
因為而家抗疫優惠佢哋嘅Pizza都係$89 起,係一個非常之優惠嘅價錢🔥‼️
🔥🔥🔥另外我哋叫咗龍蝦意粉
一上枱已經見到有幾件大大件嘅龍蝦肉,係配料方面佢哋真係好!意粉方面都係爽口彈牙,有一定的硬度,好好味!配合醬汁,呢度菜式好有驚喜,另外店員向我哋推介佢嘅蜆肉意粉,我哋下次都要試埋!
 蠔灣 (金巴利道)

➡️尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖 (天后都有分店)