2021-10-18
今日終於book到好難book又大排長龍嘅一鍋堂,同女朋友同埋兩個朋友黎食,去到新開嘅鋪頭,好大間鋪,感覺好闊落,而且成個環境好乾淨企理。店員好有禮貌問我地想食邊一個餐同埋要咩湯底,我地諗都唔諗就揀最貴嘅C餐,因為都只不過係$288,但已經可以食和牛,同埋好特色手作食品。另外湯底方面,加左$50要左潮汕湯同埋櫻花蝦湯!其實之前已經試過潮汕湯,算係我最鐘意,因為入口時真係有濃濃嘅大地魚鮮甜,中間卻帶有淡淡的豬骨味,另外就再叫埋櫻花蝦湯,櫻花蝦帶有獨特嘅鹹香海味,再配合紫菜勁香,好食!我唔係話打邊爐唔好食,但我更想講其實佢啲熟食真係好出色!泡椒鳳爪、醉香麻辣豬手、麻辣豬耳、麻辣拌手拉麵、一鍋麻辣鴨血三寶、黃金炸魚皮⋯⋯全部都係好好食,你叫我逐碟叫嚟食都OK嘅Level,但重點係佢任食!坦白講,我淨係食佢啲熟食已經可以食飽!重點推介嘅熟食:一鍋麻辣鴨血三寶超正麻辣湯汁(不過唔算好辣),加上滑嫩鴨血、金錢肚、炸豆腐,全部食物都吸滿湯汁精華,非常惹味,真心流哂口水!黃金炸魚皮魚皮鬆化薄脆,鹹蛋黃味都算香濃,真係見到一粒粒鹹蛋黃㗎!好食!自家製花果茶幾特別,同朋友一齊Share唔同款試下,碟豆花
我唔係話打邊爐唔好食,但我更想講其實佢啲熟食真係好出色!
重點推介嘅熟食:
一鍋麻辣鴨血三寶
最後整返杯軟雪糕完整晒成餐!
Overall嚟講湯底多款揀,而且邊爐cp值高,肉類丸類都好好食,不過最有驚喜真係熟食,一定一定會再食!