2018-05-29
一入嚟店員就問我哋要distilled water定sparkling water,我哋開咗支distilled water簡單咁點咗兩個set dinner之後,就有烘得熱辣辣嘅麵包上檯每檯都有個得意造型嘅黑醋同橄欖油瓶,可以自己調節比例麵包外皮厚實但脆,內裡軟熟,果然係自家製嘅麵包,口感豐富食緊嘅同時店員會幫你換餐具,方便一陣間食嘅嘢因為唔想諗咁多,所以就叫咗兩個set dinner問咗是日餐湯係cauliflower湯,朋友就叫咗我自己就要咗smoked salmon carpaccio一上枱已經覺得係靚,色彩繽紛,賞心悅目一片片嘅煙三文魚薄片好靚咁舖好,上面有啲almond flakes,菜,食落又軟又脆有少少lemon olive oil,但係食落唔油膩個人好鐘意用一整片三文魚卷起包住啲杏仁片食,方便得嚟又可以享受豐富濃郁嘅魚香整個口都係啖啖嘅滿足,而且三文魚份量都幾多朋友嘅湯幾大碗,打蓉哂嘅椰菜花湯味道濃郁,質地唔會太稠太稀,上面有少許欖油作裝飾同調味,熱辣辣飲落好舒服main course叫咗個beef short rib旁邊有好多菇作裝飾而且前面睇好靚,有grilled
每檯都有個得意造型嘅黑醋同橄欖油瓶,可以自己調節比例
麵包外皮厚實但脆,內裡軟熟,果然係自家製嘅麵包,口感豐富
食緊嘅同時店員會幫你換餐具,方便一陣間食嘅嘢
因為唔想諗咁多,所以就叫咗兩個set dinner
問咗是日餐湯係cauliflower湯,朋友就叫咗
我自己就要咗smoked salmon carpaccio
一上枱已經覺得係靚,色彩繽紛,賞心悅目
有少少lemon olive oil,但係食落唔油膩
整個口都係啖啖嘅滿足,而且三文魚份量都幾多
main course叫咗個beef short rib
旁邊有好多菇作裝飾
而且前面睇好靚,有grilled mushroom裝住mashed potatoes,有啲粉紅色嘅radish,綠色嘅西蘭花同橙色嘅蘿蔔做配菜,好靚
唔使點用力咁切開個rib,入面係極粉嫩嘅肉,好juicy,保留哂啲肉汁
肉味甚濃,入口即溶好正想encore
食緊嘅同時,pizza都嚟咗
叫咗個雙拼嘅7’’,揀咗自家製豬肉腸拼香辣海鮮
豬肉腸係肉碎嘅形態,同蘑菇芝士嘅味道好夾,唔使落調味都已經好好食
香辣海鮮pizza入面有squid,小帶子,蜆肉,蝦肉,用料十分豐富,而且佢嘅辣味有少少似Tabasco,所以都真係幾惹味
食完正餐當然係直落甜品蛋白杏仁蛋糕配椰子脆片同椰子雪糕
上面嘅黃色嘅roll係有少少酸嘅熱情果味,同椰子嘅配搭,整體好有熱帶嘅感覺
香蕉蛋糕配雲呢拿雪糕,上面有三件grilled過嘅香蕉,表面完全係好焦香,有塊薄荷葉
另外嘅香蕉蛋糕上面有chocolate crumbles
食落脆脆同蛋糕好大對此,口感都好特別
旁邊嘅banana purée係畫龍點睛,整體甜品嘅設計好detailed
最後食完,店員問我哋落咩餐茶,我叫咗個hot lemon tea,茶包係用breakfast tea 嘅
朋友叫咗杯熱咖啡,我哋一路飲住坐,坐得舒服好啱傾偈