2019-07-29 51 浏览
聽人講佐敦有間Cafe嘅咖啡好正,店主係咖啡嘅比賽屢獲殊榮,一入邊果然見到架上面就全部都係有關咖啡嘅獎項,一場嚟到梗係要見識下啲咖啡幾好飲啦!見到佢Menu上面嘅咖啡味道都好特別,除咗普通嘅咖啡之外,仲有啲咖啡飲品係加咗唔同嘅茶或者其他味道,我就點左個玄米茶latte試一試啦!一上枱就見到一個拉花拉得好靚嘅咖啡,顏色有啲似綠茶latte, 但味道上真係好香玄米茶味,配埋香濃嘅咖啡,真係非常好飲,喺第二度係未飲過,亦都唔知飲唔飲得到。朋友叫咗個士多啤梨冰瑤茶,味道好鮮甜,好香士多啤梨味,佢話非常好飲。食品方面,餐廳主要供應西餐嘅意粉、麵包、同埋all day breakfast. 朋友點左冬陰公海蝦意粉,分量唔算好多,但係冬陰公味非常香,係好食嘅,而且嗰三隻海蝦都唔算細隻,而且肉質非常彈牙,食得出係勁新鮮嘅。All day breakfast有幾本選擇,我就叫咗食材最豐富嘅一隻monster, 裏面有炒滑蛋、雞肉腸、茄汁焗豆、大蘑菇、蕃茄、沙律、提子、藍莓、法國包、煙肉、煙三文魚、火腿、黑松露薯蓉,食完十級飽,我咁大食都覺得飽,份量真係少㗎 !味道都唔錯,全部都係新鮮整嘅,特別欣賞佢個炒

All day breakfast有幾本選擇,我就叫咗食材最豐富嘅一隻monster, 裏面有炒滑蛋、雞肉腸、茄汁焗豆、大蘑菇、蕃茄、沙律、提子、藍莓、法國包、煙肉、煙三文魚、火腿、黑松露薯蓉,食完十級飽,我咁大食都覺得飽,份量真係少㗎 !味道都唔錯,全部都係新鮮整嘅,特別欣賞佢個炒滑蛋,唔知係咪加咗牛奶炒呢?真係非常滑溜,食到唔停得口。另外佢嘅肉類非常新鮮,好食!最窩心嘅係,佢仲俾埋生果你,等你食完飯飽都有生果可以幫助消化,真貼心呢!