(非会员)
2008-02-04 9 浏览
3/2 大約7點到同家人(共3人)黎呢度食,之前有人話好多人等位,不過7點去到先得8成滿,8點幾走既時候先有幾個人響出面等。先叫左5客三文魚壽司($12客),鰻魚壽司,再叫八爪魚壽司同熟蝦壽司($10-12不等)。d壽司普遍較細件,一口就食到。味道ok ,三文魚色澤夠光鮮,鰻魚較多骨,熟蝦就好鮮; 但媽咪話豉油就好好。熱食選擇真係唔夠多,最後叫左雜錦薄餅($42),海鮮鍋烏冬($48),雞軟骨餃子($22)。雜錦薄餅係最好食既,其實係日式燒餅,又熱又脆,d醬汁同沙律醬都好味,一人兩件都幾頂肚。兩個烏冬都唔錯,海鮮鍋烏冬d湯甜,料都夠,味道幾好;吉烈雞肉拎走第二日翻煮都仲幾好味,可想而知即食時會點。最後個餃子,d骨幾有咬口,不過我唔鐘意食韌野,所以對我黎講就一般。3個人食,加埋一大概$255,覺得都合理,d野食唔晒仲打包走。服務大致都幾好,因為都幾多服務員走黎走去,唔難搵到人。加水都加得幾密,食完野好快黎收碟,有一兩次真係快左少少,拎最後一件時就有人埋黎收,好似好趕咁。又有兩三次上錯野(冇點到但有野食準備上檯)或者問我地有冇叫過d其實冇叫過既野食,不過態度都好好。