2019-02-23
試食新野,蛋包飯。原本念住系打名堂靠宣傳既蛋包飯,抱住念住試下既心態黎食,未食時念住5分普通蛋包飯,食完之後我比8分絕對值得黎試一次。因為食完呢次,你會食下一次。餐單本來打算叫和牛漢堡,但8點就已經賣晒之後改叫忌廉雞加牛汁牛蛋包飯,男朋友叫咖哩汁豬加牛汁牛蛋包飯,值得加分系蛋做得好靚,唔系全熟一塊膠咁,系嫩滑有柔軟度既蛋鋪系白飯上面,左邊系牛汁牛,比較濃味,右邊系忌廉雞,有埋西蘭花紅羅白煮得夠冧,忌廉汁好香好Cream味食落好舒服,唔系用粉溝岀黎果d。雞肉大小形狀適中,一口一舊,食落好豐富又滿足既感覺。咖哩豬都唔錯,完全系日式咖哩果種,唔辣但重日式咖哩味,感覺都唔似包裝自己溝。總括黎講,可能因為其他蛋包飯多數系配牛肉,我就覺得牛汁牛無咁突圍而岀,汁最濃味,其次先系咖哩。喜歡程度:首選忌廉雞8分(下次會再叫距),之後咖哩豬,然後牛汁牛。下次會試和牛漢堡!期待。加分位:蛋既造法、忌廉雞!提外鼓勵,場內一位粗框眼鏡大叔店務員服務態度好好,會主動講聲唔好意思打擾你,先再同客人溝通。對位客人溝通非常有禮,處理很好。值得讚讚,希望距開心繼續努力!有熱誠!
餐單
咖哩豬牛汁牛蛋包飯
忌廉雞牛汁牛蛋包飯
加分位:蛋既造法、忌廉雞!