2019-12-17
响灣仔食Lunch buffet 多數都無生蠔食,但早一個月前聽同事講話呢間lunch buffet有生蠔食,所以就揀左呢間做Christmas Lunch啦!因為今個月响12月8日前落訂有75折,所以都一早落定訂,話晒75折都唔少錢。冷盤有蝦、螺、青口都幾新鮮!唔錯喎唔少得嘅梗係生蠔、刺身,大量供應,唔洗排隊拎,呢樣幾好!最唔鐘意拎生蠔又要排隊、又限拎兩隻。當然仲有壽司啦!見到個盤甘樣,梗係好味啦!但都係供應充足嘅!再到煙三文魚、芝士、hams等等都唔錯。最估唔到呢個粉麵檔又幾好食,有啲越南風味。我整左個菜都幾好燒牛肉 羊架就一般般見佢剛剛出爐放低個Pizza,拎返一件食,都幾好味甜品區- 個檸檬撻好食,另外朱古力嘅甜品都大讚!仲要有Movenpick雪糕!雲呢拿、士多啤梨、Marble Walnut等等。左手邊係雪米糍啲friend飲品區都提供多款飲品熱葷區唔係太多款式,但個櫻花蝦炒飯係幾好味,又有兩款湯比大家揀總括黎講 $340位lunch buffet 都算係甘,味道都不錯。美中不足 我地18位分開左兩張枱,無得一齊傾計。
冷盤有蝦、螺、青口都幾新鮮!唔錯喎
再到煙三文魚、芝士、hams等等都唔錯。
最估唔到呢個粉麵檔又幾好食,有啲越南風味。我整左個菜都幾好
燒牛肉 羊架就一般般
見佢剛剛出爐放低個Pizza,拎返一件食,都幾好味
甜品區- 個檸檬撻好食,另外朱古力嘅甜品都大讚!
飲品區都提供多款飲品