2018-12-22
返完團契同幾個friend 去左間cafe 食野,傾計。lifetastic 平時都幾多人,佢鋪頭唔算大,所以通常都要等。今日一行人四件,竟然唔洗等太耐都算好彩。佢呢度啲Pasta 係幾食嘅,雖然份量唔算大同有啲啲貴($150到$200左右)。今次叫左一個 牛油果雞pasta, 一個 seafood risotto,一個sweet potato chips , 同埋甜品。佢呢度嘅西瓜蛋糕出名架。個Seafood risotto 幾好味。我諗唔算係好正宗嗰種risotto, 即係較creamy, 啲飯因為煮左好耐而吸收哂啲湯嗰種。佢個risotto 都入味嘅,不過總係覺得唔同。個雞pasta 就普通,無上次食嗰個咁好食。個Chips 我會想encore,好食。平時其實我唔係超鐘意食甜品,不過佢個西瓜蛋糕好好味,有種好fresh 嘅感覺。個竹炭蛋糕就一般啦。