2022-04-11 8 浏览
Tera主打食甜品 之前已經見過有人喺門口打卡(*☻-☻*) 餐廳鋪面簡潔明亮又乾淨~ 食嘢定打卡都有一種舒服嘅感覺ʕ •ᴥ•ʔ餐牌上都有All day Breakfast 或者意粉可供選擇🍝不過我哋都係主打食甜品🍮❤️‍🔥Tera既pancake係即時製作所以有機會需要等20分鐘或以上㗎◉‿◉❣️Banana salted caramel waffles💭Waffles口感外脆內軟上面有兩個大大既忌廉(◐‿◑) 質地幾滑 香蕉上帶有糖漿🍌 整體都唔會太甜 ~如果上面有雪糕會更加加分(´▽`)❣Haelnut Hojicha Souffle Pancake🥞 每日都有兩款限定pancake包括 今次試既榛子培茶疏乎厘pancake~ 另外都有一個柚子抹茶疏乎厘pancake (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)不過當日去既時間比較晏 已經冇晒榛子🌰用咗朱古力醬代替😛培茶味好香濃 比想像中更好食夾埋朱古力食 原來都幾夾◉‿◉另外 見到佢有個留心芝士撻只係$22 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好吸引 下次有機會一定再試ʕ •ᴥ•ʔ🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🌕🌕🌕🌕🌕🏠環 境 : 🌕🌕🌕🌕🌕💰性價比 :
食嘢定打卡都有一種舒服嘅感覺ʕ •ᴥ•ʔ
不過我哋都係主打食甜品🍮❤️‍🔥
Tera既pancake係即時製作
所以有機會需要等20分鐘或以上㗎◉‿◉

Waffles口感外脆內軟
上面有兩個大大既忌廉(◐‿◑) 質地幾滑
香蕉上帶有糖漿🍌 整體都唔會太甜 ~
如果上面有雪糕會更加加分(´▽`)
Banana salted caramel waffles

每日都有兩款限定pancake
包括 今次試既榛子培茶疏乎厘pancake~
不過當日去既時間比較晏 已經冇晒榛子🌰

💰性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌕
😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌕
(最高為 5)
❣️整體評分 👉🏻 10/10
📍TERA (佐敦)
佐敦廟街273-285號寶發大廈地下4號舖

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺