2023-01-30
呢排大館有好多有趣嘅工作坊,今次玩完就繼續係附近揾食,見到呢間有專賣特色手工啤酒嘅Blaze Craft,餐廳有室外同室內坐位,好啱同朋友輕鬆chill住gathering!Juice Train ($68)老闆一定係超級手工啤愛好者,tap list有成13款來自世界各地嘅特色craft beers,今次我就揀咗來自澳洲嘅Juice Train,入口超fruity 好香,後調回甘,都幾易入口!Padrón Pepper 炸西班牙小青椒($68)呢度提供多款tapas送酒,呢個價錢嚟講份量都幾多,油炸至變虎皮,表面再灑上少少岩鹽調味,完全唔會辣,味道香濃可口!Paella de Marisco 西班牙海鮮燴飯($298)賣相好靚,上枱超熱,擠完檸檬汁,先分好大蝦、蜆、青口等海鮮,再嘗一口原味燴飯,飯粒都被鮮濃湯汁包裹,又鮮又回甘,然後就可以將飯同自家製蒜蓉忌廉醬拌匀,入口充滿蒜香更香濃更rich!Happy hours嚟飲啤酒食tapas仲有八折,好抵玩!
Juice Train
炸西班牙小青椒