2020-10-28 151 浏览
Bellevue Bar And Grill成日都喺OpenRice見到呢間餐廳好多好評!今次終於都得閒去試到呢間餐廳啦~餐廳位於油麻地譽發廣場23樓,油麻地A2出口一出行2分鐘就係,十分之方便!一上到去,已經見到個靚靚九龍景色,我去嗰陣時係六點左右,咁啱係日落嘅時間,可以喺佢哋嘅落地玻璃窗度見到靚日落Tuna Salad 4/5 $168一打開個Menu,都見到好多選擇,我哋首先要咗個Tuna Salad,佢哋嘅希臘沙律有橄欖、芝士、同埋紙洋蔥嚟伴個菜,加埋酸酸地嘅汁,好開胃,至於個黑椒吞拿魚,就略嫌落得多咗少少黑椒,有少少辣得滯~美國特級安格斯熟成肉眼扒 5/5 $338 Main course方面,餐廳職員就推薦我哋嗌佢哋嘅招牌熟成牛扒,佢哋嘅乾式熟成牛肉,自家熟成時間平均係30天左右,我哋就嗌左一份10oz嘅Prime Angus Rib Eye,厚切肉眼扒,加埋上面嘅grill marks ,同埋旁邊嘅配菜,好吸引!切開之後塊牛扒入面呈嫩粉紅色,好多肉汁流出黎,好Juicy,食落口牛肉味濃郁~烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉 5/5 $198呢一份意粉一上枱,我都幾Surp
Bellevue Bar And Grill

Tuna Salad 4/5 $168

美國特級安格斯熟成肉眼扒 5/5 $338

烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉 5/5 $198
呢一份意粉一上枱,我都幾Surprised!扁意粉掛滿牛肝菌龍蝦汁之餘,仲有一條原條龍蝦尾,龍蝦汁味道好濃郁,調味做得啱啱好,龍蝦尾爽口彈牙,亦都好鮮甜

焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋 4.5/5 $88
甜品係第二個胃嚟㗎嘛,一場嚟到梗係要試埋佢哋嘅甜品啦~迷你版火焰雪山細細份,食完飯食都唔會太膩~,火焰雪山嘅外層係朱古力雪糕,而佢哋嘅Crème brûlée,好香滑,做得十分之出色~

呢間餐廳主打affordable semi-buffect set lunches同埋brunches and eclectic gourmet dinners,員工態度好好,食物質素亦都對得住個價錢,我建議你哋如果想試呢間餐廳嘅話,一定要試佢哋嘅自家熟成牛扒,同埋最好book大概六點嘅時間,咁就可以見到靚靚日落啦~