Thai Fire

Thai Fire (觀塘)觀塘開源道71號王子大廈9樓A號舖好靚架特飲同甜品,被網上食物圖片吸引而來! 泰國菜幾合我胃口,酸甜辣味道濃,能令人增加食慾。前菜是柚子泰式鳳爪,清新柚子肉,個汁酸酸辣辣開胃冬陰公湯,好喜歡香茅味,同前菜夾返味,一樣是酸酸辣辣咁!重番茄味,有蝦同青口,大量菇,好飲有層次無骨雞,海南雞架,做到皮肉都滑蝦油海鮮炒飯,入面有蝦、青口味。比較特別是蝦油,鮮上鮮架感覺!泰式炒飯會比港式濕潤同多調味,唔油贖好好食!彩虹色千層糕好靚,仲有成4件,qq彈彈好靚,要一層層唔同顏色蒸泰火特飲搶眼架藍紅,仲有bear 做冰,碟豆花來的。 綠色那杯是斑蘭茶#好去處 #igable #假日好去處 #life #foodie #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #
Thai Fire (觀塘)
觀塘開源道71號王子大廈9樓A號舖

前菜是柚子泰式鳳爪,清新柚子肉,個汁酸酸辣辣開胃

無骨雞,海南雞架,做到皮肉都滑