2017-07-18
係呢到慶祝生日,餐廳主動安排窗口位置,非常窩心同有氣氛,有全體店員既簽名卡同即影即有相,再有印左名既menu, 雖然係即日print, 但感覺特別。點餐後首先上既係餐包,好大份,好香,太肚餓已經好快食左半個。點左生蠔share, 新鮮好味,再配埋特別既sauce,都算不錯吃。再來的是龍蝦湯,湯充滿左干邑白蘭地味道,好香好濃郁,龍蝦味完全突出。waitress 好細心幫我地分左兩小碗。主角porterhouse steak 一份已經好大,絕對夠兩個人分享,叫medium rare入面粉紅色,牛味好重又香。Side dishes 忌廉波菜,好creamy再來一個side dish truffle fries, 呢個非常好味,仲好抵食,好大筒最後食唔完。最後再點了lemon tart 做甜品,lemon 味好rich又creamy. 仲好大件,兩個人食以上咁多道菜真係好full. 每樣食物都係水準之上,值得再食。食完過兩日仲收到餐廳電話,仲寄左兩張free cocktails thank you card 俾我地,好貼心,一定會再光臨。
Side dishes 忌廉波菜,好creamy