2019-02-25
今日好開心Mary收到入學通知😚。 佢終於有書讀nah☺️。所以我哋就去食佢最鍾意嘅壽喜燒嚟慶祝🥳。之前都唔知牛陣會有壽喜燒,以為只係得shabushabu🍲。今日就去咗試佢呢個⭐️黑毛和牛壽喜燒放題❗️好在黎得早,我哋七點鐘就嚟咗,過多半個鐘開始有人等位了。揀好要食壽喜燒之後,服務員就攞咗壽喜燒個喎。預熱備用,之後就陸陸續續攞牛肉、豬肉同埋蔬菜黎。佢仲有海鮮添❗️❤️特別一提呢度啲服務員服務好好❤️除咗問我地識唔識壽喜燒點食之外、仲會時不時走來問下我哋需唔需要加肉,😍服務員走來問我地識唔識點食,咁當然我哋都唔會認叻,就請教左佢。😝所以佢就好大方咁表現左一次究竟正宗壽喜燒係點樣食啦!😍1️⃣首先佢會放一舊牛嘅脂肪係預熱左嘅鍋上邊🤤2️⃣之後佢就加咗京蔥同洋蔥落去炒香 🥬3️⃣然後我哋就可以落美味嘅和牛 4️⃣加少少壽喜燒雨露,燒三四秒到 5️⃣之後可以拎起點一點我哋預先打好咗嘅雞蛋🥚,咁就食得啦😋❤️佢哋秘製嘅壽喜燒雨露好濃又甜,點左雞蛋之後就令到味道中和同食落好滑。超級好味😋。我哋都燒左三碟和牛先至轉去湯鍋嘅煮法。享受完燒之後,就可以倒入魚介湯,好似shabushabu咁打邊爐,呢個就係正宗壽喜燒嘅食法啦🥳。❤️除咗可
好在黎得早,我哋七點鐘就嚟咗,過多半個鐘開始有人等位了。
1️⃣首先佢會放一舊牛嘅脂肪係預熱左嘅鍋上邊🤤
2️⃣之後佢就加咗京蔥同洋蔥落去炒香 🥬
3️⃣然後我哋就可以落美味嘅和牛
4️⃣加少少壽喜燒雨露,燒三四秒到
❤️除咗可以追加牛肉、豬肉、海鮮之外,出面仲有蔬菜🥬,丸仔嘅放題。
😋想食飯嘅佢呢度都有咖喱飯🍛
😍甜品係Häagen-Dazs雪糕🍦