2016-04-20 822 浏览
男朋友前兩日嚟過呢間食野,食完之後發覺味道唔錯,於是今日就帶埋我嚟啦,佢話呢間店蒸得原汁原味,食完之後發覺味道真係唔錯! 每一種海鮮都用唔同時間嚟蒸,隔離仲有計時器添,啲waiter幫我地set好時間,等到差唔多夠鐘啦,又會幫我地夾出嚟,服務真係一級棒啊 龍蝦肉好嫩,而且隻隻都好大,直接成隻拿嚟蒸,味道好鮮甜 海中蝦仲長過啲手指,都叫物有所值,蒸出嚟味道好鮮,再點稍稍豉油就大滿足啦 扇貝,好大吖 同粉絲一齊食實在太好食啦,啲肉唔單止嫩,而且好厚,食果時特別滿足! 蟲草花蒸雞,雞肉切得好碎,而且又唔需要咩特別處理就可以蒸啦。味道唔會好濃好肥膩瑤柱淮山粥細,煲出嚟味道特別濃郁,融合左瑤柱香味同埋淮山鮮味,真係好香好濃 肉蟹糯米飯,真係好好味!好快就有得食啦,糯米有一陣清香,仲有蟹肉鮮味,特別好味
龍蝦肉好嫩,而且隻隻都好大,直接成隻拿嚟蒸,味道好鮮甜

扇貝,好大吖
2016-04-02