2014-08-05
今日一家三口去APM行街shopping , 行到攰, 我地去左呢間日本餐廳醫肚同休息一下. 裡面環境都幾舒服, 坐位都算濶落, 唔會太迫, 有小朋友係度, 太迫真係好辛苦.之後我地叫左2個小食 2個拉麵, 極上野菜沙律, 武藏煎餃子, 黑武骨沾汁麵, 白武骨叉燒拉麵.極上野菜沙律, 我地最欣賞係佢個燒粟米, 可以一排咁食, 但又唔會跌, 自已好難做到咁樣, 沙津菜都新鮮, 分量都適中, 唔會太少.武藏煎餃子, 煎到個皮都幾脆, 味道都唔錯, 不過佢係面果D蔥, 我覺得就多左D.黑武骨沾汁麵, 一黎到, 我見到個汁咁黑, 我以為好濃味, 但其實個味道幾清, 咁樣食法都唔錯, 同埋分量好似係多D咁.白武骨叉燒拉麵, 個塊叉燒有成大半個碗咁大, 仲要有2塊, 平時食, 邊有咁多料, 拉麵比較爽口, 湯底夠味但唔會油.雖然3個人,食2碗拉麵, 加埋2個小食, 但其實呢個分量都真係好夠, 三個都食到飽飽.