2023-05-26
早上同T先生去健步,去到中環海濱IFC, 諗緊去食早餐既野,T先生靈機一觸,諗起CDT Cookie, 早前我地試唔到佢地既食物,依家咁早,佢地又開左門,於是我地滿懷歡喜去試。☺️早上已經有French Toast 供應,點都要試佢既人氣名物嘛😆😆📍Americano - Hot/ Cold味道正常,苦澀與酸之間,帶有少許甘口,唔錯的。📍 Tuna Melted Sandwiches餡:Tuna, onion, celery, Swiss cheese, mozzarella, Mayonnaise 包:Sourdough要用驚為天人去形容,sourdough 剛剛烤好,雖然有點厚,但一咬上口,夠熱,脆得來不會覺得硬,配上已溶化既mozzarella 和tuna, 好夾好好味,令人一口再一口地食;伴碟有薯片和酸瓜,好驚喜,酸瓜可以中和油膩感,同埋配上melted Tuna… 成件事好perfect。我和T先生都好鍾意,讚不絕口必試和會encore 📍French Toast - salted caramel apple貴為必試名物,製作當然需時啦,係即叫即整的。賣相幾好,炸到焦黃色,而且
📍Americano - Hot/ Cold
味道正常,苦澀與酸之間,帶有少許甘口,唔錯的。
Americano
📍 Tuna Melted Sandwiches
包:Sourdough
Tuna Melted Sandwiches
貴為必試名物,製作當然需時啦,係即叫即整的。賣相幾好,炸到焦黃色,而且厚身,睇得出內涵豐富。口感上,外脆內嫩,由三塊麵包組成2層蘋果餡,有返咁上下份量,蘋果餡甜度適中,幾好食。食到咁上下就會膩⋯我和T先生對甜食一般,呢個份量已經炸爆咗我地😅😅 但滿足的😉
French Toast - Salted Caramel Apple
店內播放著有節拍的流行歐英歌,而非好典型cafe的純音樂,這裡係幾適合同朋友chill下傾計同埋令人幾放鬆。店內裝潢都幾modern,有點似係簡約時尚風🙄🤔😅
會encore 的