2019-03-26
係中環行完街,餓餓地又想食牛,牛真係無時無刻都要岀現我係既do-eat-list入面。咁岩記得朋友講過係中環都有間steak bar,就去咗一試。係岀面見到個環境都好有feel,仲要有兩層添。食咗咁多牛,依間既牛都比較多,佢有啲吾同既係有好多吾同類型既食法、吾同牛既部分。佢有好岀名既吉列牛,石燒薄切牛,仲有吾同類型既牛扒添。原本一場嚟到都想食吉列牛,但因為吾太舒服,所以無得食熱氣野,有啲可惜。見佢有個special ribeye steak同埋個雞軟骨餃子都幾特別就叫咗嚟試下。個steak都幾大塊,而且佢有埋前菜、沙律同埋飯,所以成個steak既份量都好多。佢本身只係落咗好少調味,所以會突岀到牛味,但都有提供燒汁同鹽比我地自己調味。個餃子真係幾特別,佢入面係有啲肉同埋有細細粒雞軟骨,但食起上嚟又幾夾,依個真係要一試。