2022-03-22
好鍾意hightea嘅我,估唔到呢度係我呢兩年來去咁多間最失望同唔好體驗嘅一間~🙁.呢度我諗都叫做係香港最難book嘅Afternoon tea,一直想試咗好耐,但係個個月1號朝頭早都要9:00入網站同人哋鬥快爭book位,點知次次都唔夠人快,幾分鐘内d weekend已經full晒😅今次終於book到可以來試了~本來抱着好期待嘅心情,點知最後失望而回🥲,環境亦冇我想像中咁好~.先講食物方面,三文治係真係幾出色,四款都好好味~👍🏻Scone就一般般,甜品方面雖然呢度嘅賣點係可以任Refill,佢哋會推架車出嚟俾你揀,而份量亦都好多,不過當中除咗個拿破崙同埋泡芙之外,其他就真係普普通通(當中有件士多啤梨海綿蛋糕,個味道感覺就好似普通西餅店嗰啲海綿蛋糕冇乜分別🤭),朱古力嗰架車除咗其中一款味道嘅朱古力好好食之外,其他朱古力味嘅甜品都係一般~而服務同體驗方面,以一間六星級嘅酒店來講,服務就真係不太好,未試過食Tea食得咁趕同埋咁大壓力~😵💫首先,本身book位嘅時候睇漏咗佢,冇為意原來有限時兩個鐘,然後直到行來提我地last order時我哋先知道原來限時兩個鐘,雖然都知道係我哋book位
首先,本身book位嘅時候睇漏咗佢,冇為意原來有限時兩個鐘,然後直到行來提我地last order時我哋先知道原來限時兩個鐘,雖然都知道係我哋book位嘅時候冇睇清楚,所以都有問佢可唔可以如果之後啲客人未來的話俾我哋食多陣,不過佢哋就話之後都full所以唔可以安排到,搞到我哋要好急好趕咁樣係咁食埋啲嘢😩~(完全覺得嗰刻唔係享受緊美食)
跟住臨夠鐘前5分鐘,個侍應行埋來話要幫我哋收起啲碟同嘢食,但係嗰一刻我哋兩個仲擺緊嘢食落口,雖然係有限時,但係點能夠見到客人明明仲食緊嘢,然後行埋黎問話要收起啲嘢食呢??😨既然佢咁樣講當然我哋唔敢Say No,因為都見到佢哋一準時就叫晒成場嘅人離開了因為話有下場,但係其實當然我個心覺得好唔舒服~
雖然響規矩方面佢哋係真係限時兩個鐘,但係其實其他嘅酒店一般嘅做法都會比較有人情味,如果後面冇人等嘅話一般都會俾你食多一陣,又或者會建議轉過第二個位置或者bar俾你繼續飲嘢,至少一定唔會咁樣趕你走~食過咁多間afternoon tea真係第一次有被趕走嘅體驗~😪
.Btw今次整體個體驗真的唔係咁好,真心講食afternoon tea當然都希望係可以好relax咁樣去慢慢享受,不過今次係完全相反~👎🙁
其實以$998呢個價錢,要食個舒服同好味嘅Tea香港都有好多選擇,仲要唔使book位book得甘辛苦,所以都真係未必會再去第二次了~👋🏻👋🏻