間唔中就會食壽喜燒叉下電🥸 欣賞席前烹調關西壽喜燒,實在係賞心樂事🤍 午餐分為三個價位,分別為$390/$580/$850。會因應唔同部位嘅口味,配搭蘭王蛋或雲朵無菌蛋食用,細節位做得唔錯,最後仲見識到復古刨冰機🧊🍧!🌟JP Wagru Sukiyaki $580/位🌟前菜 鰻魚水雲醋物·白魚蒸蛋·粟米布丁三款都係輕盈清新路線,應該係我第一次食粟米味嘅布丁🫶🏻🌟茶碗蒸 口感軟滑,味道正常發揮。🌟壽喜燒·日本野菜·米飯A4宮崎和牛: 肉眼、西冷 A4 京都姬牛: 肩肉 肉眼油脂豐富,口感軟嫩鬆化,蘸上蘭王蛋,蛋香味濃,係幸福同滿足嘅味道🤤 西冷油脂同肉香兼備,而肩肉肉味最濃,蘸上口感柔軟嘅雲朵蛋,好食🥹🤤蔬菜亦吸收晒壽喜燒汁精華,尤其最鍾意係甜甜Q軟既蒟蒻麵。🌟漬物、味噌湯 🌟雞蛋蓋飯 雞蛋香滑,帶一點微甜,好飽但依然覺得好好食!我嗰一刻好嬲自己!點解胃口咁細!最後食剩左少少😫 🌟甜品 刨冰機隆重登場!即場有得睇刨冰過程😍 今日有益力多同抹茶口味,前者香甜,後者賣相靚,茶味濃郁亦唔會太甜膩。冰感較突出粗糙,咬落會有少少爽脆嘅感覺,平時好少接觸到呢個口感🫶🏻 開心滿足嘅體驗!

🌟JP Wagru Sukiyaki $580/位

🌟前菜
鰻魚水雲醋物·白魚蒸蛋·粟米布丁
三款都係輕盈清新路線,應該係我第一次食粟米味嘅布丁🫶🏻

🌟茶碗蒸
口感軟滑,味道正常發揮。

🌟壽喜燒·日本野菜·米飯
A4宮崎和牛: 肉眼、西冷
A4 京都姬牛: 肩肉

蔬菜亦吸收晒壽喜燒汁精華,尤其最鍾意係甜甜Q軟既蒟蒻麵。

🌟漬物、味噌湯
🌟雞蛋蓋飯