2019-12-20
今晚同家人食dinner, 去左附近一間韓國餐廳, 本身打算食set dinner, 發現原來有個更抵食既放題, 任飲任食2小時韓烤, 每位都係$188! 抵啊~! 即時胃口大增!先送上多款配菜、醬料,Click order 紙落單, 除左烤肉, 仲有4款海鮮、湯飯、麵、熟食, 仲有刺身、壽司。雖然刺身、壽司款式少, 但主打烤肉, 刺身就當過下口癮吧~飲品方面, 罐裝汽水任飲所點既order都整齊排好上檯, 份量以每位計,牛肉色澤嫩紅, 帶點厚度, 有薄薄雪氣, 但呢幾款冇被醃過, 還好燒既過程都有血水滲出~一口牛、牛板腱帶有咬口, 其中最值得encorn係牛仔骨, 醃得入味夠林, 特別係近骨位置既筋, 爽口!帶子表面加左蒜, 燒至半成熟, 點少少豉油, 味道唔錯, 冇雪味肉類除左牛, 仲有豬肉、雞肉選擇, 點左黑豚腩肉, 但肉質唔太嫩雞腎都幾大件, 厚切爽口金菇肥牛卷, 燒既過程肉汁滲係金菇中, 正~牛舌大大片, 略帶咬口感三文魚刺身、甜蝦, 質素唔算top, 但過得去啦!韓式蛋卷: 蛋卷包住韓式粉絲, 蛋唔太嫩滑, 冇咩驚喜~烤粟米很清甜熟食我就揀左炸醬麵, 麵質很林, 個醬甜甜地
先送上多款配菜、醬料,
雖然刺身、壽司款式少, 但主打烤肉, 刺身就當過下口癮吧~
飲品方面, 罐裝汽水任飲
所點既order都整齊排好上檯, 份量以每位計,
一口牛、牛板腱帶有咬口,
雞腎都幾大件, 厚切爽口
金菇肥牛卷, 燒既過程肉汁滲係金菇中, 正~
牛舌大大片, 略帶咬口感
三文魚刺身、甜蝦, 質素唔算top, 但過得去啦!
韓式蛋卷: 蛋卷包住韓式粉絲, 蛋唔太嫩滑, 冇咩驚喜~
烤粟米很清甜
熟食我就揀左炸醬麵, 麵質很林, 個醬甜甜地, 有雪梨絲做配料, 將炸醬撈至平均, 帶黏性, 很糊口。
最後有任食雪糕做完美句號。