尖沙咀嘅「爸B燒」係一間人氣泰式燒烤店,喺新蒲崗已經好出名,而家喺尖沙咀都開咗分店😛舖仔細細,但勝在夠抵食🤓串燒款式夠多,仲有唔少泰式小食,夜晚想同朋友摸住酒杯底吹水,呢度就啱晒!重要做緊特價8蚊一隻燒海蝦!抵食到嚇親🤣✨燒海蝦 $8海蝦都幾大隻,燒到蝦殼脆卜卜,蝦肉彈牙鮮甜,揀左少少辣,而且做特價8蚊一隻性價比超高!🤩✨鹽燒黃立倉 $78全餐飯mvp,黃立倉燒得皮脆肉嫩,魚肉鮮甜😍加少少鹽吊味就已經好好食,大大條好抵食,魚肉超多✨燒豬腩肉 $15 (最左)燒豬腩肉燒到啲油逼哂出嚟,食落外脆內軟,油脂香氣四溢,肥瘦均勻,抵食~✨雞扒串 $18 (左二)雞扒燒得夠juicy,唔會太乾,肉質都幾嫩滑,但如果可以再大份就好,兩嚿唔夠喉!✨照燒白鱔 $28 (中間)白鱔燒得外皮香脆,肉質嫩滑,照燒汁味道濃郁,但小心有少少骨🤫✨羊肉串 $20 (右二)羊肉串都幾大串,燒得夠香口,無咩羶味,我幾鍾意食羊肉非常滿意,有衝動嗌多個羊架試下🤣✨燒翠肉瓜 $15 (最右)翠肉瓜燒得啱啱好,保持到水份,食落清甜解膩,可以平衡返食咁多肉嘅油膩感👍🏻✨香蜜燒雞中翼 $18 (兩隻)雞翼燒到金黃色,外皮帶點焦香,

✨燒海蝦 $8

✨鹽燒黃立倉 $78

✨燒豬腩肉 $15 (最左)

✨雞扒串 $18 (左二)

✨照燒白鱔 $28 (中間)

✨羊肉串 $20 (右二)

✨燒翠肉瓜 $15 (最右)

✨香蜜燒雞中翼 $18 (兩隻)
雞翼燒到金黃色,外皮帶點焦香,咬落去啖啖肉,仲有香甜蜜糖味🤤

✨鹽燒厚切牛舌 $29
牛舌真係夠厚切,加少少鹽調味就已經夠哂味,不過可以再軟腍少少😏

✨椒鹽雞軟骨 $38
雞軟骨燒到卜卜脆,加埋椒鹽調味,非常惹味,送啤酒一流😌

✨椒鹽栗米 $42
栗米燒得夠香甜,加埋椒鹽嘅鹹香,口感豐富,推薦😋

✨燒茄子 $38
茄子燒得夠軟腍,上面鋪滿蒜蓉,味道香濃,個人都係茄子控,依個調味同軟腍度都恰到好處,我會比💯分🤭

✨冰底檸樂 $18
飲返杯冰底檸樂,透心涼,可以解膩消暑,青檸味夠清新,正😁

爸B燒串燒款式夠多,價錢又抵食,味道都唔錯,喺尖沙咀嚟講算係一個性價比幾高嘅選擇🤓如果想同朋友輕鬆聚餐,或者夜晚想搵個地方摸住酒杯底吹水,爸B燒都值得極之推薦🫶🏻

2025-03-20