2019-07-14 570 浏览
灣仔覓食發現有新野,決定同朋友一試,特別比餐廳懷舊感吸引,一上到餐廳,感覺時光倒流回到60年代的香港,眼前一大堆霓虹燈,都幾旺場!最欣賞餐廳播著80、90代耳熟能詳嘅歌曲,每首都好經典,草猛、王菲、克勤、蘇永康!份外親切......環境方面大排擋形式,玩味很重。場內氣氛都好好,吵吵鬧鬧真系有大排擋feel,見到都幾多大枱滿坐,尼到算系聚會的好地方,一大班人吃小炒,飲啤酒確係一流👍🏼欣賞過環境,正式入戲肉,點個菜,同朋友唔算好餓,唸住齋叫餸食,唔嗌主食!餐牌多面算系幾多選擇,有佐酒菜,海鮮都小不了,其實好多野都好想點黎試下...豉椒鵝腸$108 係大排擋必點獲氣小炒,鵝腸至怕炒過火會好un,但尼到鵝場食落脆口一D都唔un,而且明顯有處理過肥膏,唔會食到成口油,份量都好夠配料都不小👍🏼👍🏼第二道上枱有龍皇膳煲$236上枱時一開煲,香味撲鼻,炸炸聲太吸引啦!魚從來要熱辣辣先好食,好欣賞膳好厚肉,仲介埋花仲起埋骨,啖啖肉,而且介咗花關係,醬汁可以佈滿魚肉上🤤再來芥蘭炒牛肉$108 雖然尼味好普通,但都做得不錯,牛肉望落已經不錯 感覺唔會醃過龍,食落都有肉感,有D根位幾好整體黎講都算系唔錯,下次

豉椒鵝腸$108

第二道上枱有龍皇膳煲$236

再來芥蘭炒牛肉$108

整體黎講都算系唔錯,下次一大班朋友可以再黎試其他菜式。價錢方面港島區黎計算係幾合理。

🍽8/10